DRIVE-IN FIETSBIOSCOOP JANUARI 2022

Een avondvullend filmprogramma met als thema 'De Fiets', waarbij elke filmmaker een bijdrage kan leveren, van amateurfilmer tot professioneel regisseur. Het programma is laagdrempelig, verrassend en vermakelijk voor een fiets- en film minnend publiek.

Deze filmavond zal uit twee delen bestaan.

 

Deel 1: Het Lokaal Fiets Filmfestival
Een mix van korte films die ingezonden zijn door (amateur)filmmakers. 

Deel 2: De vertoning van de prachtige hoofdfilm Le Ride!! 
Hieronder geven we een uitgebreide omschrijving van de film.

 

Locatie: De Prodentfabriek, de grote fabriekshal.

  • Opening hal: vanaf 18.30 uur.
  • Start filmprogramma: 19.00 uur.
  • Einde van de films: rond 22.00 uur.
    Er is nog tijd om gezellig na te kletsen met een drankje en snackje.

Datum: zaterdag 3 oktober 2020

Koop je tickets voor deze exclusieve avond bij de Prodentfabiek HIER!! Wij garanderen een afstand van 1,5 meter op andere gasten, anders dan jouw eigen huishouden. Zoals je kan zien op bijgaande foto! 

We organiseren deze avond op basis van de dan geldende regels van het RIVM. Uit voorzorg hebben we deze grote hal gehuurd om gegarandeerd genoeg ruimte te hebben. 
Deelname aan de activiteiten is voor eigen risico. Geef je kaartje aan een ander als je klachten hebt zoals verkoudheid of keelpijn, passend bij COVID-19. 


HOOFDFILM LE RIDE

 

In 1928 nam een klein en onvoorbereid team uit Nieuw-Zeeland en Australië deel aan wat wordt beschouwd als het zwaarste sportevenement ter wereld. Deze moedige underdogs werden het eerste Engels sprekende team dat meedeed aan de Tour de France. Met z’n vieren tegen teams van tien renners; de deelname van het ‘Australasian’ team werd door velen beschouwd als een grap. Een Franse journalist noemde hun poging "niets minder dan moord" aangezien sommige dagen meer dan 20 uur duurden. 168 coureurs startten de tocht van meer dan 5.600 kilometer dat jaar ... slechts 41 finishten na 30 slopende dagen! Verrassend genoeg is dit opmerkelijke verhaal over de prestaties van deze dappere atleten tot nu toe nooit verfilmd. Phil Keoghan (The Amazing Race),  tv-persoonlijkheid, avonturier en fietsenthousiasteling, gaat op zoek naar de route van de Tour de France van 1928 en brengt de geschiedenis tot leven. Via de oorspronkelijke route, volgens hetzelfde schema en rijdend op een vintage teamfiets, zullen Phil en zijn team proberen gedurende 22 dagen gemiddeld 255 kilometer per dag af te leggen.

 

• Regisseur: Phil Keoghan

• Genre: Documentaire 

• Lengte: 90 minuten

• Website: https://philkeoghan.com/leride/  

• Taal: Engels. Ondertiteling: Nederlands


TICKET DRIVE-IN FIETSBIOSCOOP

€ 7,50