5-jarig jubileumfeest Keistad fietsfestival!


Keistad Fietsfestival bestaat dit jaar 5 jaar en dat vieren we met jou!!! 

 

Op zondag 21 augustus barst het jaarlijkse fietsfeestje in Amersfoort los.
Dit jaar staat het in het teken van de Spaanse wielerkoers La Vuelta!

 

Op het gezellige festivalterrein is er voor iedere bezoeker iets leuks te beleven: toertochten met een klassiek tintje en avontuurlijke routes voor gravelgrinders; een uitdagende pumptrack voor de bmx, step of skateboard; tal van activiteiten voor kids zoals een coole dikke bandenrace, oudhollandse spelletjes, slowbiken en loopfietsenparcours. En wie weet vind jij op de duurzame fietsmarkt net dat fietsonderdeel dat je nodig hebt, of hippe fietsproducten van onze local heroes. Uiteraard sluit jij de dag af met een fietsportret van jouw fiets.

 

Start 10.00 uur

Einde 16.00 uur 

 

Locatie: Rubensbaan. Het terrein van de Amersfoortse IJsvereniging.

 


Toertochten

Ticketverkoop start 1 augustus 2022


Gravel Ride

Doelgroep: sportieve Gravelbikers die in onze omgeving graag off road rijden en in de natuur verblijven.

 

Route: De GPX basis route is 92 km lang.  Hierop komen nog twee variaties  van zo'n 50 en 70 km lang. 

 

Start 10.00 uur

Klassiekers Koers

Doelgroep: liefhebbers van Klassieke Koersfietsen. Vintage Steel bikes rijden door het landschap, Strade Bianche (l’Eroica) style.

 

Route: Diverse lengtes GPX route (voorlopige indicatie 45, 65, 100 km) langs mooie plekjes en uiteraard ook over boerenweggetjes.

 

Start 10.00 uur

Oude Fietsen tocht

Doelgroep: liefhebber van de oude fiets; stadsfiets, velocipede, bakfiets, vouwfiets etc..

 

Route: 1 route van zo’n 18 km langs lokale Highlights. 1 wat langere route voor een dagje uit van zo’n 40 km

 

 

Start vanaf 11.00 uurKids BikeFun


Vuelta Fietshub

De Vuelta Fietshub is een rondreizend dorp. Een minifestival, waar urban sports, fietsen, kunst, cultuur en feest samen komen. Loop naar binnen door de toegangspoort van de Vuelta Fietshub en waan je in een dorp met eigen regels. Een plek midden in Amersfoort waar verleden, heden en toekomst samen komen. Een plek waar we samen het feestjaar 2022 vieren!

Heilijgers Kidscourt

Dit speelse Kidscourt heeft een duurzaam loopfietsenparcours voor de allerkleinsten onder ons, een brede serie aan Hollandse spelletjes, workshop sleutelhangers maken, fietsdokter Janke die klaarstaat voor een kleine reparatie of vraag over jouw fiets. Fietsfun voor iedereen


Slowbiking

Sinds enkele jaren hosten wij de voorrondes van het NK slowbiken tijdens ons festival. Lees hier meer over dit speelse en uitdagende onderdeel van ons festival. 

Funbikes XXL

Dit jaar breiden we het fietsplezier uit, met een groot assortiment aan unieke fietsen. Duo fietsen, mini fietsen, velocipedes. Een speelse mix aangepaste fietsen die zorgen voor fietsplezier ten top!Culture


Kunst expo

Teamlid Imke krijgt een heel mooie expositie van 3 /m 28 augustus bij 033Fotostad. Onder de naam WOOD you reCYCLE maakt zij kunst en interieur van gebruikte fietsonderdelen en sloophout. Laat je verrassen door de manier waar fietsonderdelen soms subtiel, maar ook onmiskenbaar een plek krijgen in het interieur. 
(Foto: Clemens Rikken)

fietsportret

Een ridder en zijn paard, een fietser en zijn stalen ros. Onafscheidelijk van elkaar. Laat jouw trots en passie zien en vereeuwig jezelf op een statig portret waarop je trots laat zien wat jullie uniek maakt!

Fotograaf Josse Carstens staat klaar om jou te vereeuwigen! 

 

Prijs activiteit: Gratis. Voor het kopen van een print kun je met Josse afspraken maken. 

winactie

Onze vrienden uit Mannheim en Heidelberg zijn van de partij met hun gele Draisines en een winactie! Ga met de Draisine op de foto voor dit doek, plaats het op Instagram en maak kans op een geheel weekend in deze steden. 

 

Lees gauw meer!

wielerpoezie

Wat zijn we blij met de aanwezigheid van Bauke Vermaas en Veronique Rap. Deze dames staan op onze markt en zullen eveneens enkele gedichten voordragen en uitdelen op ons mooie fietsfestival. 

Nieuwsgierig? 

Neem alvast een kijkje op hun website Wielerpoezie.nl om hun creativiteit en taalkunst te bewonderen. Bike Bazaar


Foodtrucks, muziek, lokale fietsmerken, bier, poffertjeskraam, retro koersfietsen, kleedjesmarkt.. we zijn op 21 augustus van alle markten thuis! 
Kom struinen voor vintage schatten, of ruim jouw schuur op en verkoop je spullen op de kleedjesmarkt.
Kom je op onze markt staan? Deelname is gratis. Mail naar inschrijven@keistadfietsfestival.nl o.v.v. Bike Bazaar. En we reserveren een plekje voor jou!


Fietsspullen

Duurzaam

Food & drinks

  • Chimi Subs staat op ons festival et overheerlijke Pita broodjes. Zij waren een hit op ons Amersfoortse Lepeltje Lepeltje festival. 
  • IJs van Vitelli staat er met overheerlijk ambachtelijk gemaakt ijs.
  • Koerspret onze bierpartner zorgt voor verfrissende biertjes en frisdrank.
  • Scuderia La Marzocco zorgt voor overheerlijke verse koffie.
  • Voor de liefhebber, hebben we ook een poffertjeskraam staan. 


Doortrappen fietsplezier


doortrappen

Buurtsportcoach Amersfoort wil graag zoveel mogelijk Amersfoorters in beweging brengen. Vanuit Doortrappen streven ze naar veilig fietsen tot je 100ste. De focus ligt op verkeersveiligheid, valpreventie en mensen informeren over het gebruik en aanschaf van de juiste fiets.

E-bike fietstocht

Heb je een E-bike en wil je een mooi tochtje door Amersfoort maken? Pak je fiets en sluit aan bij de Doortrappen E-bike fietstocht. Onder leiding van een ervaren fietsbegeleider fiets je 2 tot 2,5 uur over rustige paden en kan je genieten van de natuur buiten het centrum van Amersfoort.

 

 

 

Tijd: nog onbekend 

parcours

Doe mee en ervaar je eigen fietsveiligheid door deel te nemen aan het Doortrappen fietsvaardigheidsparcours. Er wordt gekeken naar het op- en afstappen en de wendbaarheid van de fiets. De fietsdocent geeft aandacht aan het goed afstellen van je fiets en na het parcours krijgt je extra informatie en adviezen mee om te zorgen dat je zelf nog beter kan fietsen. 


Tijd: nog onbekend