NK Slowbiking; finale 5 oktober 2019!

Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking 2019

 

Het NK Slowbiking is niet alleen voor de geoefende langzaamfietsers, iedereen mag meedoen aan de voorronden. Aanmelding is ter plekke mogelijk. Meedoen is meteen een goede oefening in geduld hebben. Want in een tijd waarin alles sneller moet, is het bij slowbiking juist de kunst om géén haast te hebben. Dat geldt ook voor de toeschouwers. Kijken naar mensen die iets heel langzaam doen, is een vorm van onthaasten.

 

De komende maanden strijden fietsers behalve in Amersfoort ook in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Valkenburg, Meerkerk, Houten en Groningen en Enschede in voorrondes tegen elkaar.

 

De derde en vierde NK Slowbiking werd gewonnen door Jasper van Mierle uit Nijmegen in 19 minuten en 23 seconden. Van Mierle – eigenaar van Jasper Fietsen en daarnaast amateur wedstrijd schaatser en wielrenner– hoopt in oktober weer in de finale te staan.

 

Wat is het geheim van goed slowbiken? “rust bewaren, kalm blijven, hartslag laag en evenwicht houden,” zegt van Mierle. “niet afstappen bij een rood stoplicht maar op je fiets blijven staan, is een zeer goede oefening!

 

Slowbiking is ontwikkeld door de Nederlandse kunstenaar Kaspar König. Hij kwam in 2006 op het idee toen hij aan een kunstacademie in Peking werd gevraagd mee te doen aan een wedstrijdje langzaam fietsen. Hij eindigde als tweede en won een pak melk. König ontwikkelde het huidige, laagdrempelige concept met improviserende muzikanten en een scheidsrechter die commentaar levert.

 

König droeg Slowbiking enkele jaren terug over aan de huidige organisator van wedstrijden, Paulien Willems van Cycle Fun Productions. Na losse contests in binnen- en buitenland is 2015 het jaar van het eerste Nederlandse kampioenschap Slowbiking.

 

’’Iedereen mag meedoen, jong en oud’’, zegt Paulien Willems. ’’We gaan talenten scouten uit verschillende fietsculturen en -disciplines. Per voorronde gaan de drie beste -dus langzaamste- slowbikers door naar de finale op 5 oktober tijdens het Keistad fietsfestival in Amersfoort. We hopen dit jaar meer dames te zien.’’ De winnaar krijgt een fiets, een Cheetah Bike.

Tijdstip:       - voorrondes starten om 11.00 uur
                     - de grote landelijke finale (!) start om 13.30 uur met uiterlijk  16.30 de grote prijsuitreiking! Er zijn serieuze prijzen te winnen!
Voor wie:     Iedereen is welkom om mee te doen aan deze fantastische wedstrijd!  Aanmelden kan ter plekke op de dag zelf.

Locatie:        Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort 


Meer informatie en agenda:

https://cyclefunproductions.org/nl/event/open-nk-slowbiking-tour-2019/ 

 

 

 

Minibikes

Ook deze minifietsen neemt Cycle Fun mee!

Slowbiking

Doe je mee?!

CYCLE FUN Productions

Check te video en ervaar de fun!