Streetart #bikeride033 (groepsrit)
Ontdek kleurige en verbijsterende streetart van Amersfoort op de fiets! 

Imke van de Venne van WOOD you reCYCLE heeft een route uitgezet langs mooie kunstwerken in de stad. De fietstocht zal ongeveer een uur duren en deelname is gratis. 
Kan je niet deelnemen aan de groepsrit? Tijdens het Keistad Fietsfestival zullen we de route ook beschikbaar stellen op een flyer, zodat hij individueel gefietst kan worden.

Datum: donderdag 5 september 2019
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort
Geef je op via info@woodyourecycle.nl 

Keistad Fietsfestival goes Dorpsfeest Hoogland! 

Op zondag 22 september 2019 zal Keistad Fietsfestival bijdragen leveren aan Dorpsfeest Hoogland. Het programma ziet er als volgt uit!!

- Het Amersfoorts Loopfietsen kampioenschap 2019! i.s.m. Just Pedal
- Familiefietstocht i.s.m. 033opdefiets

- testparcours vouw e-bike; i.s.m. City Smart Bike
- Een super gave PUMPtrack!! 

- Diverse fietstochten georganiseerd door wielervereniging Snel Verzet (45, 80, 115,160 en 200km!)
- WindWheeler, een zeer bijzondere fiets op windkracht kan je ook bekijken.
 

Meer informatie over Dorpsfeest Hoogland en het fietsprogramma vindt u HIER

Vrouwenfietstocht

Gezellig samen fietsen, speciaal voor vrouwen!

Ontdek Amersfoort en omgeving op de fiets.

Met z’n allen is dat nog leuker. We fietsen door de stad en het buitengebied van Amersfoort. Misschien ontdek je plekken waar je nog nooit geweest bent. Natuurlijk stoppen we ook af en toe onderweg om te genieten van al het moois.

Alle vrouwen zijn welkom! Je moet alleen wel kunnen fietsen!

Fiets jij ook mee? Kleine kinderen in kinderzitjes of bakfiets mogen natuurlijk ook mee.

Datum: dinsdag 1 oktober 2019

Tijd: Verzamelen vanaf 8.30 uur bij de Zonneparel.
Locatie: Zonneparel, Liendertseweg, Wiekslag 102
We vertrekken om 9.00 en zijn rond 11.00/11.30 uur weer terug.  Je fietst op eigen verantwoordelijkheid mee!

Annie Tiekstra van Samen Opfietsen organiseert deze fietstocht.

Zij geeft onder andere fietslessen in de wijk Liendert aan vrouwen en kinderen. Deze  fietslessen worden mogelijk gemaakt door de Gemeente Amersfoort en ABC Liendert.

Onderhoudsclinic Basis Techniek

Tijdens deze avond kom je alles te weten over het onderhouden van jouw mountainbike, racefiets of trekkingfiets. Je leert hoe je zelf eenvoudig en verantwoord je fiets kunt schoonmaken, beschermen en smeren na een vieze rit. Je leert wat je zelf aan periodiek onderhoud kunt doen en we staan stil bij pech onderweg. Er wordt gewerkt met voorbeeld fietsen. Er is ruimte voor "eigen" vraagstukken. 

Zin? Schrijf je HIER snel in voor deze leuke en leerzame avond!
Let op! Deze workshop twv €25,- euro is gratis als je de code keistad fietsfestival invult in het opmerking veld.

Datum: dinsdag 1 oktober 2019

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Locatie: Bikeshop Amersfoort, Leusderweg 94

Fietsles

Fietsen maakt je wereld groter en is gezond.

Tijdens de week van het fietsfestival biedt de NVA een open fietsles aan. Deze is bedoeld voor iedereen die niet kan fietsen of het niet zo goed meer durft. Naast het buurthuis staat een passende fiets op je te wachten. Er is deskundige hulp bij aanwezig. We oefenen op een afgesloten gedeelte dus we gaan niet de openbare weg op. De NVA biedt elk voor- en najaar een fietslesworkshop aan. In 12 lessen wordt naast de praktijk ook aan de theorie gewerkt.  De reguliere fietsles start op 11 september en is daarna wekelijks in/nabij het Klokhuis van 09.15-11.15 uur. Daar alvast even een kijkje nemen mag natuurlijk ook. 

Meer informatie over het aanbod van deze fietslessen vanuit de NVA vindt je op https://www.nva-amersfoort.nl/programma                                                                                                                                                                                                                                

Datum: woensdag 2 oktober 2019                                                            Foto: Myra Steens

Tijd: 12.15 tot 13.15 uur

Locatie: buurthuis Klokhuis aan de Weberstraat 2 in Amersfoort

Groot Fietscafé 

Op donderdag 3 oktober 2019 organiseert de Fietsersbond Amersfoort een groot Fietscafé. Je bent welkom vanaf 19.30 uur. Om 20.00 starten we met het programma. Er zullen evenals vorig jaar 2 grote sprekers een inspirerende lezing verzorgen.
Eric Maris (cognitieve neurowetenschapper) is de eerste spreker van de avond. Hij is betrokken bij het project “Ik blijf fietsen” in samenwerking met een groep fietscoaches.
De tweede spreker is nog onbekend.


Rond 22.00 uur is het tijd voor de borrel. De ervaring leert dat als je een stel fiets-enthousiastelingen bij elkaar zet, je ze met moeite de deur uit krijgt. Er wordt thee/koffie geschonken bij aanvang en tijdens de pauze tussen de twee lezingen en na afloop ontvangt u van ons een eerste consumptie. Het fietscafé wordt u aangeboden door De Fietsersbond, afdeling Amersfoort.

 

Datum: donderdag 3 oktober 2019

Tijd: 19.30 tot 23.00 uur

Locatie: Kade café (Eemplein)

Aanmelden graag HIER.

De Fietsschool voor senioren

De Fietsschool organiseert al 10 jaar ‘fietsfeestjes’ voor senioren, waar we op een prettige wijze een gezellige dag neerzetten en waar 60-plussers belangrijke informatie krijgen die hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten. Onze ervaring is dat deelnemers hierdoor prettiger, comfortabeler en veiliger kunnen blijven fietsen. Dat vinden in ieder geval de senioren die deze dagen bezochten: een aangename leerzame dag.

 

Met aandacht voor waar u de fiets specifiek voor gebruikt – toertochtjes, boodschappen, familiebezoek, fietsen met kleinkinderen – kijken we samen met u naar u en uw fiets(gebruik).

Hoe doen we dat? Uw gemeente heeft een programma voor u samengesteld uit onderwerpen als:  een fietscheck, fietsvaardigheden, fietsgym, e-bike uitleg, comfortabel blijven fietsen, groepsfietstocht, een verkeersquiz. etc.. Meer informatie vindt u HIER.

Datum: vrijdag 4 oktober 2019

Tijd: 10.00 uur ontvangst met koffie en thee
Locatie: Het Lokaal, vergaderzaal Geisha, Oliemolenhof 90, Amersfoort                                     
Aanmelden graag HIER.

Pedalpact.cc business ride & cafe

Een vrijdagmiddagrit & borrel voor fietsende ondernemers. 

Kom met je racefiets en je visitekaartjes (niet vergeten!) naar Bikeshop Amersfoort voor een kort voorstelrondje, waarbij iedere deelnemer de mogelijkheid krijgt om zich in 1 minuut voor te stellen. Daarna gaan we op pad! Psst: zorg dus dat je pitch onder de minuut blijft, anders kunnen we nooit de weg op.

Nadat het deelnemersveld bekend is gaan we de weg op, in (max 3) groepen van maximaal 12 deelnemers. Vervolgens zullen we zo’n anderhalf uur gaan wielrennen, op een veilige en gezellige manier. We blijven daarbij doordraaien, zodat ieder elkaar te spreken krijgt in deze anderhalf uur. Bij iedere groep zal een wegkapitein aanwezig zijn om de rit in goede banen te leiden.


Aan het einde van de rit arriveren we tussen 18:30 uur en 19:00 uur bij Het Lokaal voor een nabespreking. Spreek hier degenen die je tijdens het voorstelrondje gehoord hebt, of tijdens de rit niet lang genoeg gesproken hebt. Hapjes & drankjes zijn tegen normale barprijzen verkrijgbaar, om de interne wielrenner te voorzien.

 

Let op: er is plek voor maximaal 36 deelnemers, dus wees er snel bij. Vol = vol!*

De eerste tien aanmeldingen ontvangen bij deelname een voucher voor een jaar gratis pedalpact.cc, t.w.v. ten minste €120.**

*Bij het inschrijven voor dit evenement ga je akkoord met het inschrijven voor de pedalpact.cc e-mail nieuwsbrief (max. 1 mail per week)
**Startend vanaf het moment dat de gratis bèta versie ten einde loopt en pedalpact.cc overstapt op een betaald model

 

Datum: vrijdag 4 oktober 2019

Tijd: 16.30 uur - 19.30
Startlocatie: Bikeshop Amersfoort, Leusderweg 94 , Amersfoort
Eindlocatie: Het Lokaal, vergaderzaal Geisha, Oliemolenhof 90, Amersfoort   
Voor wie?  Iedere werkende Nederlander (en daarbuiten) die over een racefiets beschikt en behoefte heeft aan een zakelijk netwerk. Denk Linkedin op de racefiets. Maak je geen zorgen om het niveau: deze rit draait om netwerken, niet om snelheid. Het is dus geen koers, maar een ‘samen uit samen thuis’ rit.                     
Meld je HIER aan.

Inspiratie sessie Adventure Racing  

Droom je ook wel eens van avonturen in verre landen op de racefiets in plaats van je wekelijkse rondje? Met een einddoel voor ogen, de schoonheid van het landschap, de ontberingen van de omstandigheden, nachtritten, wilde dieren… Er zijn zoveel avonturen te beleven op de fiets! Wat komt er allemaal bij kijken, hoe pak je dat aan, training, voorbereiding, eten en drinken vinden, buiten slapen. Laat je inspireren tijdens deze sessie

door adventure racer Matthijs Ligt!

Matthijs is adventure racer @limpinfrog en doet sinds 2014 wereldwijd competitief aan self-supported wielerwedstrijden waarbij hij continenten als Amerika, Australië en Europa

doorkruist. Kom kijken, luisteren en stel vragen!

 

Datum: vrijdag 4 oktober 2019

Tijd: 19.30 uur
Locatie: Het Lokaal, vergaderzaal Geisha, Oliemolenhof 90, Amersfoort                                     
Meld je aan via keistadfietsfestival@gmail.com