Maak kennis met mountainbiken!

Onder het motto "speels leren mountainbiken" geeft GO MTB op vrijdag en zaterdag gratis kennismakingsclinics. Na een warming up zullen we de basis van het mountainbiken behandelen. Denk hierbij aan je houding op de fiets, remmen, sturen en balans houden. Hierna ben je klaar voor ons kleine obstakelcircuit.

Over GO MTB: GO MTB is in 2011 opgericht met als doel om mensen enthousiast(er) te maken voor het mountainbiken. GO MTB verzorgt clinics op diverse niveaus en voor verschillende leeftijdsgroepen door heel Nederland. Tevens organiseert GO MTB unieke meerdaagse mountainbiketochten door Nederland. De clinics en tochten van GO MTB kenmerken zich door de persoonlijke aanpak en ontspannen sfeer. Ervaren en gediplomeerde instructeurs maken van elke activiteit een succes.

 

Meld je gratis aan via: info.gomtb@gmail.com  

Start 13.00 tot 16.00 uur

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort
Voor wie? Beginners met of zonder ervaring

Meer informatie: www.go-mtb.nl

Deelname is op eigen risico.

Critical Mass

Samen fietsen is leuk! Fietstocht voor jong en oud op allerlei soorten fietsen, Critical Mass! Gezellig samen fietsen voor een betere, gezondere en veilige fietsstad. Kinderfiets, ligfiets, tandem, stadsfiets, e-bike, cargo bike, bakfiets, enz. enz. Allemaal welkom! Fiets jij ook mee? Vanaf De Nieuwe Stad fietsen we een stuk door onze mooie stad en eindigen op het Lieve Vrouwe Plein. De route is ongeveer 11 km.

Graag aandacht voor: Iedereen fietst mee op eigen verantwoordelijkheid en zorgt voor zijn eigen veiligheid. Respecteer de verkeersregels! Zorg dat je fiets technisch in orde is! Maximaal 75 deelnemers, op wat voor fiets kom jij?

 

Start 17.30 uur

Locatie: De Nieuwe Stad (ingang oude Prodentfabriek)
Voor wie? Iedereen met een fiets!

Aanmelden graag via info@samenopfietsen.nl
Deze activiteit wordt jullie aangeboden door Annie Tiekstra (www.samenopfietsen.nl) en Arno Hollander (Facebookgroep Wielerpraat).

Lezing: Fietsvakantie!
Op rijpere leeftijd er nog aan beginnen? Natuurlijk! Ook voor E-bikers!

Op zijn 60ste begon Bert Verlinden samen met zijn vrouw Jeannette door Europa te fietsen, zowel met een trekkingbike als een vouwfiets.  In deze lezing deelt hij zijn belevenissen en ervaringen over vakantiefietsen in de breedste zin van het woord. Aan bod komen o.a.: wat is een geschikte fiets, welke kleding, hoe navigeer je en hoe film je je reis. 

 

Start 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort

Voor wie? Iedereen die eens wil kennis maken met vakantiefietsen.
Meld je gratis aan via: fietsen@verhuus.nl 

Fietstocht naar de Coming Out Party van LHBT Soest - Soesterberg
Gaypride Amersfoort organiseert in samenwerking met Stichting Keiroze Amersfoort, LHBT Soest - Soesterberg en het Keistad Fietsfestival een fietstocht naar de ComingOutParty 2018 in Soest.

Wij verzamelen vanaf 16.30 uur bij Gaycafé Lapart, waar we aftrappen met een drankje. Om 17.30 uur vertrekken vertrekken we per fiets 🚲 naar de Coming Out Party. De tocht zal ongeveer 9 km lang zijn. 

Informatie Coming Out Party:

Op het menu van de avond staan een complete BBQ á € 16,50 p.p. (vlees of vega inclusief brood, sausen en salade) en spetterende optredens van samba/percussieband VIVAZ, DJ Marja en ras-entertainer Jari Esbeukman. 

 

🕖 19.00 uur officiële opening

🕢 19.30 start BBQ

 

📣 Let op, voor aanmelding BBQ!

Stuur vóór 30 september een mail naar lhbtsoest@gmail.com met daarin opgave van het aantal personen voor de BBQ en vermelding van vlees of vega. Na de aanmelding ontvang je een bevestiging met een betalingsverzoek. Pas nadat de betaling is ontvangen, is deelname aan de BBQ bevestigd. 

De BBQ is overigens niet verplicht om de Coming Out Party bij te wonen.

Lezing: Hoe kan ik harder fietsen? (inschrijvingen nu VOL)
Sportarts Guido Vroemen van SMA Midden-Nederland deelt zijn kennis in een lezing over trainen om je snelheid en prestaties op de fiets te verbeteren. 
De volgende vragen komen aanbod:

- Wat is er nodig om heel hard te kunnen fietsen?

- Hoeveel vermogen kan een wielrenner leveren?
- Waardoor wordt een fietser nu afgeremd, welke weerstanden moeten er overwonnen worden?

- Hoe kun je zelf bepalen hoeveel vermogen je kunt leveren en welke energiesystemen kun je trainen?

 

Start 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort

Voor wie? Iedereen die meer wil leren over het verbeteren van de eigen fietsprestaties. Meld je gratis aan via: keistadfietsfestival@gmail.com

BuitenGewoonFiets

De wind in je haren, lekker samen fietsen voor iedereen!

Wil je graag een stukje fietsen in Amersfoort en omgeving? 

Dat kan iedere dag van 11 t/m 14 oktober tijdens het KeistadFietsfestival. 

 

Stichting BuitenGewoonFiets fietst met mensen die niet alleen kunnen fietsen, voor jong en oud! Er wordt gefietst op meer persoonsfietsen, zoals een vierpersoonsfiets met electrisch ondersteuning, een (driewiel)tandem, rolstoelfiets en een ouder-kind tandem. 

Samen met een vrijwilliger genieten van het buiten zijn, de omgeving en het fietsen. Fiets je mee?

 

Aanmelden via: info@buitengewoonfiets.nl

Mail ons je naam en telefoonnummer, dan gaan we in overleg een fietstocht plannen.

Meer informatie: http://buitengewoonfiets.nl

Social Media

 

Instagram follow: @keistadfietsfestival
Twitter follow: @KeistadFietsF

LocatieWil jij ook meedoen aan ons Fietsfestival en bijdragen aan hét fietsfeest van Amersfoort en omgeving?!
Mail naar: keistadfietsfestival@gmail.com