MAIN EVENT: Fiets Fair!

Keistad Fietsfestival presenteert een grote fietsmarkt in festivalsfeer!!

De hele dag zijn er diverse kramen en activiteiten op ons festival terrein bij De Nieuwe Stad! Denk aan foodtrucks, muziek, demonstraties, kramen met fietsspullen, workshops, clinics en...  Amersfoorts loopfietsen kampioenschap voor de kleinsten onder ons!! 

HIER vind je het volledige aanbod aan exposanten. En het inhoudelijke programma van clinics en workshops vind je op deze pagina.
 

Wil je deelnemen aan onze Fiets Fair?!

Meld je aan via: keistadfietsfestival@gmail.com

Start 10.00 tot 19.00 uur

Locatie: De Nieuwe Stad, Oliemolenhof, Amersfoort

Amersfoorts loopfietsen kampioenschap! 
Ben jij (of je zoon of dochter) ook zo gek op je loopfiets, en zie jij het wel zitten om op een echt wedstrijdparcours het onderste uit je loopfiets te halen?

Dan ben jij de aangewezen persoon om deel te nemen aan het Amersfoorts kampioenschap loop fietsen. Vanaf 10.30 uur ben je welkom om kennis te maken met de baan, en afhankelijk van het aantal deelnemers zal, na een aantal kwalificatie rondes, om 14:00 uur het kampioenschap plaats vinden!

Word jij de 1e kampioen loopfietsen van Amersfoort?

We hopen to Zaterdag 13 Oktober op het festival terrein van het Keistad Fietsfestival!

Het parcours word bekostigd vanuit een subsidie ontvangen van WECF International en het project Maak Europa duurzaam voor iedereen.

 

De regels:

- De loopfietser is 2-5 jaar

- Een helm is verplicht!

- Een lange broek en een jas of trui met lange mouwen zijn verplicht

- De loopfietser moeten gesloten schoenen dragen, dus geen slippers of Teva’s!

Het Amersfoorts kampioenschap loopfietsen wordt georganiseerd door Just Pedal; your alternative bikeshop 

 

Stap op de Gazelle e-bike met Piet
Op ons festival terrein hebben we een mooie voorraad van 15 Gazelle E-bikes staan om te testen samen met Piet.
Piet van Nimwegen is gediplomeerd Fietsdocent en neemt zijn gasten voor de dag mee voor een fietstochtje naar het Gazelle Experience Center waar er een oefenparcours klaar staat en wat lekkers met een kopje koffie of thee.
De weg naar Gazelle zal voeren over een rustige route waarbij de fiets goed getest kan worden en er nauwelijks ander verkeer is.

 

Wil je deelnemen aan deze E-bike tocht met een gezellige ontvangst bij Gazelle als tussenstop?  

Meld je aan via: keistadfietsfestival@gmail.com

Start om 10.00 uur en nogmaals om 14.00 uur.

Locatie: De Nieuwe Stad, Oliemolenhof, Amersfoort

10 tips om sneller of efficiënter te fietsen

Workshop TestKees (Kees Bakker)

 

Als fietser heb je maar beperkt energie. Hoe benut je die beperkte energie om zo snel of efficiënt mogelijk te fietsen. Niet alleen nuttig voor de snelle racefietser, maar ook voor de gewone fietser die met weinig inspanning net wat makkelijker, verder en langer wil blijven fietsen. Hoe zorg je ervoor dat je fiets licht rolt? Hoe kun je zo optimaal mogelijk op de fiets zitten? Hoe kun je slim door het verkeer bewegen? Waarom trappen sommige stadsfietsen zo zwaar? Heb ik wel een elektrische fiets nodig of kan rij ik met een paar slimme aanpassing ook 25 km/h op mijn gewone fiets? Is gewichtsbesparing wel zo belangrijk? Welke versnellingen moet ik kiezen?

 

Al deze vragen beantwoordt TestKees in de workshop. Hij is de fietsdeskundige van de Fietsersbond. TestKees test al jaren allerlei fietsen en fietsonderdelen waaronder jaarlijks de nationale E-bike test in samenwerking met de Telegraaf. En er is uitgebreid gelegenheid om persoonlijk advies te vragen.

 

Start 12.00 uur en nogmaals om 14.00 uur 
Duur van de workshop is 1 uur.

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort

 

Toegang tot de workshop is gratis

 

Workshop Fietsersbond Routeplanner

In deze workshop leer je van Richard Valkering de fietsrouteplanner optimaal te gebruiken. Of je nu een simpele route van A naar B zoekt, een leuk rondje voor de zondagmiddag of een flinke racefietstocht voor op je Garmin: het kan allemaal met deze planner. We vertellen je tevens hoe de planner tot stand komt en hoe de vrijwilligers ervoor zorgen dat jij de beste routes krijgt.

 

Start 13.00 uur en nogmaals om 15.00 uur 
Duur van de workshop is 1 uur.

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort

 Toegang tot de workshop is gratis

Mindful Cycling MTB/Wielren Clinic

Mindful Cycling gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Mountainbiken of Wielrennen. 

 

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Cycling laat je kennis maken met de verschillende facetten van het mountainbiken of wielrennen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen fietshouding, je aandacht bij het fietsen en de kracht en energie in je lichaam. 

 

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel sporters ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Cycling gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het fietsen.

 

Wielrennen/Mountainbiken heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Mindful Cycling leert je hoe je volop van het fietsen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling. De duur van deze tocht stemmen we af op het niveau van de groep. 

 

Meld je aan via: mindful.cycling.hoogland@gmail.com  Meer info: www.mindfulcycling.nl Deelname is gratis!  

Start 14.00 tot 16.30 uur, dit is een extra toegevoegde clinic! (De eerste clinic van 10.00 uur is VOL!)

Locatie: De Nieuwe Stad (hoofdingang Main Event)
Deelname is op eigen risico.

Yoga voor fietsers

In het profpeloton hoor je het steeds vaker. Laurens ten Dam, Maarten Tsjallingi: wanneer ze niet op de fiets zitten, beoefenen ze yoga om hun lijf sterk maar ook soepel te houden en zo hun fietsprestaties te verbeteren. Kom ervaren wat dit voor jou kan doen bij deze kenningsmakingsles yoga voor fietsers door Lotus Touch. Door je houding op de fiets en de kracht die je van je benen vraagt kunnen je spieren verkorten waardoor je rugklachten kunt krijgen, ook spanning in de schouders en nek is een veel voorkomende klacht. In drie kwartier bewegen we het hele lichaam met aandacht, je wordt bewuster van je lichaam en verlengd je spieren.

Deelname is gratis! Trek makkelijk zittende kleding aan.

 

Meld je aan via: katerina@lotustouch.nl 

Start 13.00 tot 15.45 uur

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort

Meer informatie: www.lotustouch.nl

Deelname is op eigen risico.

Maak kennis met mountainbiken!

Onder het motto "speels leren mountainbiken" geeft GO MTB op vrijdag en zaterdag gratis kennismakingsclinics. Na een warming up zullen we de basis van het mountainbiken behandelen. Denk hierbij aan je houding op de fiets, remmen, sturen en balans houden. Hierna ben je klaar voor ons kleine obstakelcircuit.

 

Over GO MTB: GO MTB is in 2011 opgericht met als doel om mensen enthousiast(er) te maken voor het mountainbiken. GO MTB verzorgt clinics op diverse niveaus en voor verschillende leeftijdsgroepen door heel Nederland. Tevens organiseert GO MTB unieke meerdaagse mountainbiketochten door Nederland. De clinics en tochten van GO MTB kenmerken zich door de persoonlijke aanpak en ontspannen sfeer. Ervaren en gediplomeerde instructeurs maken van elke activiteit een succes.

 

Meld je gratis aan via: info.gomtb@gmail.com  

Start 13.00 tot 16.00 uur

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort
Voor wie? Beginners met of zonder ervaring

Meer informatie: www.go-mtb.nl

Deelname is op eigen risico.

Demo en kennismaking met Trial Biken!
Ben je al gegrepen door fietskunstenaars zoals Danny MacAskill. Of verbaas je je over de stunts die Peter Sagan uithaalt? Ook in Amersfoort hebben we dit soort talenten; Stephan geeft een aantal demonstraties van zijn kunsten op de Fietsfair. 

Wil je zelf ook graag eens op een echte stuntfiets staan? Bikeshop Amersfoort heeft een fiets ter beschikking gesteld hiervoor!

Deelname is gratis, maar wel op eigen risico. 

Trial demo's te zien om 11.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur.

Locatie: festival terrein Oliemolenhof

Voor wie? Iedereen die het wil proberen! 

Stoelmassages

Bij inspanning hoort natuurlijk ook herstel en ontspanning!  Al is dit nog niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Anne-Sophie en Karin bieden bezoekers van ons festival tijdens de Fiets Fair een ontspannende stoelmassage aan. Zij houden het graag eenvoudig en laagdrempelig. Mensen hoeven zich niet vooraf in te schrijven.

Zodra de stoel leeg is, is er plek. 

Bij deelname houd je je kleding aan en de massage duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

 

Start 11.00 uur tot einde van de Fiets Fair.

Locatie: De Nieuwe Stad 

Meer informatie over deze enthousiaste meiden en hun werk vind je op hun websites:

Karin: www.puuursen.nl

Manon-Sophie: www.bazanta.com 

Workshop banden plakken

Fietsreparatie Vathorst biedt alle bezoekers van de Fiets Fair een gratis workshop banden plakken aan.
Zij staan met de bus en een kraam op ons festival terrein om met veel enthousiasme en passie voor hun werk de workshops banden plakken te geven.

 

Elk uur bieden zij de workshop aan: om 11.00 / 12.00 / 13.00 enz.

 

 

Start 11.00 uur tot einde van de Fiets Fair.

Locatie: De nieuwe stad.

Meer informatie: www.fietsreparatie-vathorst.nl

 Fietstips van de fietskoerier

Maak kennis met de fietskoeriers van Cycloon Post & Fietskoeriers Amersfoort! Fietskoeriers zijn dé oplossing voor (pakket)bezorging in de stad. Ze zijn snel, duurzaam en het overige verkeer niet tot last. Waar auto's en bestelbusjes moeite hebben om de stad in en uit te komen, zijn fietskoeriers zo op de plek van bestemming. 

Cycloon is de specialist op het gebied van fietslogistiek. Vorig jaar fietsten we 53x de aarde rond. Nagenoeg zonder ongelukken en sowieso zonder blijvend letsel. Heel soms gaat een koerier onderuit door glad wegdek, verkeerd inschatten van paaltjes of door een noodstop omdat de koerier over het hoofd is gezien.

Hoe beweeg je je veilig door het verkeer? Tijdens het Keistad Fietsfestival geven de Cycloon fietskoeriers je tips. Uiteraard hebben ze hun vrachtfietsen mee en kun je ook zelf een rondje op deze fietsen proberen.

De workshop wordt ieder half uur gegeven. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer info over Cycloon Post & Fietskoeriers: www.cycloon.eu  

Elk uur bieden zij de workshop aan: om 11.00 / 12.00 / 13.00 enz.

Inspiratie sessie Adventure Racing  

Ben je ook een beetje uitgekeken op het wekelijkse rondje dat je op de racefiets afwerkt? Laat je dan inspireren door Matthijs, adventure racer! Lange ritten tot in de kleine uurtjes, de meest adembenemende landschappen, zonsopkomsten, wilde dieren op de weg. Maar ook korte slaapjes in bushokjes en beklimmingen in de nachtelijke kou als hij er al 450km op heeft zitten. Dit zijn maar een paar elementen uit de vele avonturen die professioneel adventure racer Matthijs meemaakt tijdens zijn fietsraces.

 

Lezing door Matthijs Ligt
Matthijs is adventure racer @limpinfrog en doet sinds 2014 wereldwijd competitief aan self-supported wielerwedstrijden waarbij hij continenten als Amerika, Australië en Europa doorkruist. Kom kijken, luisteren en stel vragen!

 

Start 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: Het Lokaal 
Meld je aan via keistadfietsfestival@gmail.com

BuitenGewoonFiets

De wind in je haren, lekker samen fietsen voor iedereen!

Wil je graag een stukje fietsen in Amersfoort en omgeving? 

Dat kan iedere dag van 11 t/m 14 oktober tijdens het KeistadFietsfestival. 

 

Stichting BuitenGewoonFiets fietst met mensen die niet alleen kunnen fietsen, voor jong en oud! Er wordt gefietst op meer persoonsfietsen, zoals een vierpersoonsfiets met electrisch ondersteuning, een (driewiel)tandem, rolstoelfiets en een ouder-kind tandem. 

Samen met een vrijwilliger genieten van het buiten zijn, de omgeving en het fietsen. Fiets je mee?

 

Aanmelden via: info@buitengewoonfiets.nl

Mail ons je naam en telefoonnummer, dan gaan we in overleg een fietstocht plannen.

Meer informatie: http://buitengewoonfiets.nl

Social Media

 

Instagram follow: @keistadfietsfestival
Twitter follow: @KeistadFietsF

LocatieWil jij ook meedoen aan ons Fietsfestival en bijdragen aan hét fietsfeest van Amersfoort en omgeving?!
Mail naar: keistadfietsfestival@gmail.com