Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking 2019! 

Wie kan er het allerlangzaamst fietsen? Om dat uit te maken organiseert Cycle Fun Productions de vijfde keer het Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking. Op 5 oktober vindt de laatste voorronde  en de finale plaats in Amersfoort tijdens ons Keistad Fietsfestival!

 

Het lijkt makkelijk, heel lang doen over een parcours van elf meter. Maar zonder de lijnen te raken en je voeten aan de grond te zetten, is veel concentratie nodig, balans en fietstechniek. Een enigszins geoefende slowbiker doet een minuut over die elf meter, maar het wereldrecord staat op maar liefst meer dan twee uur. Saai is zo’n contest helemaal niet, het is juist een spektakel. Een enthousiaste speaker zweept de deelnemers op we zorgen voor een gezellig muziekje. 

 

Tijdstip:       - voorrondes starten om 11.00 uur
                     - de grote landelijke finale (!) start om 13.30 uur met uiterlijk  16.30 de grote prijsuitreiking! Er zijn serieuze prijzen te winnen!
Voor wie:     Iedereen is welkom om mee te doen aan deze fantastische wedstrijd!  Aanmelden kan ter plekke op de dag zelf.

Locatie:        Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort

Meer weten over het landelijk kampioenschap, de voorrondes en over Cycle Fun Productions? klik HIER.

 

Start2Bike Clinic, met een zeker gevoel op je mountainbike of racefiets.

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.

 

Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kun je nu deelnemen aan Start2Bike, een training aangeboden door Reno Jansen van Ride Like The Wind.

 

Tijdstip: 10:00 tot 12.30 uur.

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort

 

Optioneel 6 oktober bij veel belangstelling. 

Demo en kennismaking met Trial Biken!
Ben je al gegrepen door fietskunstenaars zoals Danny MacAskill. Of verbaas je je over de stunts die Peter Sagan uithaalt? Ook in Amersfoort hebben we dit soort talenten; Stephan geeft een aantal demonstraties van zijn kunsten op de Fietsfair. 

Wil je zelf ook graag eens op een echte stuntfiets staan? Bikeshop Amersfoort heeft een fiets ter beschikking gesteld hiervoor!

Deelname is gratis, maar wel op eigen risico. 

Tijd: vanaf 10.00 uur zijn de Trial demo's te zien 
Locatie: terras Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort

Voor wie? Iedereen die het wil proberen! 

Ervaar het fietsen op de True of doe een "Maximal Performance Test".
TrueBike is de eerste en enige (gerobotiseerde) indoor trainingsfiets die een voor 100%

realistische pedaaldruk op ieder moment van de trapfase kan simuleren. Het voelt

daarom als buitenfietsen qua belasting.

In samenwerking met sportarts Guido Vroemen, die om 16.00 uur een lezing geeft,

bieden we eveneens de mogelijkheid aan voor een “Maximal Performance Test”.

De test, die Guido ook in zijn lab uitvoert, duurt een half uur en bestaat uit 5 onderdelen (waaronder een 1 en 5 minuten maximaal test). Deze test geeft jou inzicht in je eigen prestatievermogen. Naderhand zal er door Guido via de mail feedback gegeven worden over de testresultaten naar ieder individueel.

Tijd: vanaf 11.00 uur staat er een tent met een aantal TrueBikes voor jullie klaar

Locatie: terras Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort

Voor wie? 

- De TrueBike proberen? Iedereen die het wil proberen! 

- De "Maximal Performance Test" Voor deelnemers aan de lezing van Guido Vroemen.       Meld je aan via keistadfietsfestival@gmail.com


Meer informatie over de TrueBike van  TrueKinetix  vind je HIER.  

NOTE: Als je je aanmeld voor de "Maximal Performance Test", neem dan fietskleding en fietsschoenen mee met SPD-SL plaatjes.

Lezing Guido Vroemen over de aerobe en anaerobe tank van de fietser.

Ook deze editie komt Guido Vroemen (Sportarts van SMA Midden Nederland en verbonden aan wielerploeg Roompot-Charles!) een lezing  geven voor de bezoekers van Keistad Fietsfestival! Dit maal over de aerobe en anaerobe tank van de fietser.

Zijn lezing over hard fietsen scoorde goed vorig jaar en zat snel vol . Dus wees er snel bij! Dit jaar deelt hij zijn kennis over het volgende:

Hoe hard kun je langdurig rijden en wat zijn je "wapens" om andere er af te kunnen rijden?

 

Tijd: 16.00 uur tot 17.00 uur.
Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort
Meld je aan via keistadfietsfestival@gmail.com en geef hierbij aan of je gebuik wil maken van de optie om een Maximaal Performance Test te doen. Zie de bovenstaande tekst bij het onderdeel Truebike.

Meer informatie over Guido en zijn werk vind je bij: https://www.smamiddennederland.nl

 

Inspiratie sessie Adventure Racing  

Ben je ook een beetje uitgekeken op het wekelijkse rondje dat je op de racefiets afwerkt? Laat je dan inspireren door Matthijs, adventure racer! Lange ritten tot in de kleine uurtjes, de meest adembenemende landschappen, zonsopkomsten, wilde dieren op de weg. Maar ook korte slaapjes in bushokjes en beklimmingen in de nachtelijke kou als hij er al 450km op heeft zitten. Dit zijn maar een paar elementen uit de vele avonturen die professioneel adventure racer Matthijs meemaakt tijdens zijn fietsraces.

 

Lezing door Matthijs Ligt
Matthijs is adventure racer @limpinfrog en doet sinds 2014 wereldwijd competitief aan self-supported wielerwedstrijden waarbij hij continenten als Amerika, Australië en Europa doorkruist. Kom kijken, luisteren en stel vragen!

 

Tijdstip nog onbekend.

Locatie: Het Lokaal 
Meld je aan via keistadfietsfestival@gmail.com

BuitenGewoonFiets

De wind in je haren, lekker samen fietsen voor iedereen!

Wil je graag een stukje fietsen in Amersfoort en omgeving? 

 

Stichting BuitenGewoonFiets fietst met mensen die niet alleen kunnen fietsen, voor jong en oud! Er wordt gefietst op meer persoonsfietsen, zoals een vierpersoonsfiets met electrisch ondersteuning, een (driewiel)tandem, rolstoelfiets en een ouder-kind tandem. 

Samen met een vrijwilliger genieten van het buiten zijn, de omgeving en het fietsen. Fiets je mee?

 

Aanmelden via: info@buitengewoonfiets.nl

Mail ons je naam en telefoonnummer, dan gaan we in overleg een fietstocht plannen.

Meer informatie: http://buitengewoonfiets.nl