Vaar mee op de Fietsboot

We stellen aan jullie voor! Eemlijn Amersfoort. De fietsboot die vaart tussen de Amersfoortse binnenstad (opstapplaats bij de Koppelpoort), Bunschoten - Spakenburg en Huizen! Met tussenstops in Soest, Baarn en Eemdijk. In het hoogseizoen (14 juni t/m 14 september) varen ze dagelijks de Eem af.

Per traject betaal je een bedrag van €2,- en een vast opstaptarief voor €2,-, die fiets mag voor €1,- mee ongeacht de afstand!

Speciaal voor het Keistad Fietsfestival stellen ze 10 kaarten beschikbaar. Later volgt meer informatie voor de aanmelding voor de laatste vaart van het seizoen op zondag 14 oktober 2018!

Maar reserveer 14 oktober 10.00 uur vast in de agenda!

 

Voor meer info over de Eemlijn: www.eemlijn.nl

Alley Cat 
Martin van 2Wielkoeriers heeft een verrassende Alley Cat tocht uitgezet van zo'n 13 km. Een compacte tocht vol met leuke opdrachten!
Hij heeft dit opgezet volgens het principe van een blinde lijn op een kaart. 
Wil je meer uitleg hierover lezen? Klik HIER.

Meld je gratis aan via: info@2wielkoeriers.nl

Start 12.00 tot 14.00 uur

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort

Voor wie? Iedereen die eens op een creatieve manier verrast wil worden met een interactieve opdrachten tocht op de fiets.

 

 

GO MTB #Ride Along

De social ride van GO MTB doet het Keistad Fietsfestival aan! Zin om deze zondag bij ons aan te haken en de mooiste trails van Amersfoort en omgeving te ontdekken? Gezellig! Onder het motto "samen uit samen thuis" zullen we afhankelijk van het aantal deelnemers in één of twee groepen een rit van 25 of 40km maken, waarna we zullen eindigen met een Lokaal biertje op het finishfestival van  de Meewind Koers.

 

Meld je gratis aan via: info.gomtb@gmail.com  

Start 10.00 tot 13.00 uur (Aangepaste tijd! Stond om 13.00 in het programma.)

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort
Voor wie? Beginners met of zonder ervaring

Meer informatie: www.go-mtb.nl

Keistad Fietsfestival Bikeshop Ride

Bij de Bikeshop fietsen we elke zondagochtend samen. Deze zondag is er een speciale Keistad Fietsfestival-editie! Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te fietsen. Bikeshop Amersfoort, Leusderweg 94 (achter de winkel!)

Om 8.45 beginnen we met een kopje koffie. Daarna vertrekken we in verschillende groepen, zodat ieder niveau fietser lekker mee kan komen. 

 

De route voor mountainbikers. De wegkapitein: Stephan Tan

Het wordt een rustig rondje op het tempo van de langzaamste. Tussendoor houden we pauze wanneer nodig. We maken wel gebruik van de Heuvelrug-route, dus zorg dat je een vignet aanschaft (Dat kan bij ons in de winkel voor 7,50 euro) https://www.strava.com/routes/15372012 

 

De route voor de beginnende racefietsers. De wegkapitein: Paulien Meulen

Een rustige rondje van 60km  op het tempo van de langzaamste. We houden pauze wanneer nodig. En kan eventueel ingekort worden als dit nodig mocht zijn. https://www.strava.com/routes/15393447

 

De route voor de plezier-racefietser. De wegkapitein: Ildikó Pehlig                                                    
Een rondje om de Keistad van 60 km, snelheid 25-26 gem. Samen uit samen thuis.                 

https://www.strava.com/routes/15829483                                                                                                    

 

De route voor de meer ervaren racefietsers. De wegkapitein: Richard Stronks

Een ronde met een tempo tegen de 30 km/h gemiddeld. We houden wel rekening met elkaar, maar enige ervaring met peloton-rijden is handig. 

https://www.strava.com/routes/15187856

 

Vragen kan je stellen aan Ildikó: voorildiko@gmail.com                                                   Meer informatie winkel en Bikeshop Peloton: https://www.bikeshop.nl/

 

Fietsen en filmen: vertel het verhaal 

Wie overweegt tegenwoordig niet om zo’n handige ‘action camera’ aan te schaffen, of heeft u er al één thuis in de kast liggen? Het idee van de fietser is meestal: mooie opnames te maken van al je schitterende fietstochten. Op de sociale media laten de fabrikanten je genoeg prachtige video’s zien. Filmpjes die er super uitzien. Hoe moeilijk kan het zijn? En toch, veel van dat technische speelgoed belandt in de la. Dat hoeft echt niet, het kan: filmen en fietsen tegelijk.

Deze praktisch ingestoken lezing maakt duidelijk hoe je video-opnamen maakt tijdens je fietstocht, hoe je daarna je opnames componeert tot een goed lopend verhaal. Zaken als camerapositie, beeldhoek, stabilisatie, batterijgebruik, afstandsbediening, muziek en rechten, monteren, publiceren komen aan bod, en natuurlijk de antwoorden op jouw vragen.

 

Lezing door Hans Jelles

Hans publiceert al jaren video’s van MTB-ritten die hij maakt. Hij heeft zich gaandeweg bekwaamd in de techniek van het opnemen en vertellen van videostory’s van een fietstocht. Hans vat ritten van vaak 8 of 9 uur samen in amper 3 minuten bewegend beeld, die leuk zijn om te bekijken en een goed beeld geven.

 

Kijk alvast op zijn YouTube kanaal om een indruk te krijgen:               

(www.youtube.com/hansjelles). 

 

Start: 16.00 uur 

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof, Amersfoort


Nederlandse premiere voor de  mountainbikefilm The Moment!!!  

Welke mountainbiker kijkt het niet? RedBull Rampage. ’s Werelds grootste freeride mountainbike event. 

Deze film is het verhaal over het ontstaan van freeride mountainbiking. In de Bergen van British Columbia, Canada, veranderen drie thrill seekers zonder dat ze het zelf doorhebben en zonder het van elkaar te weten, de nog jonge mountainbikesport.

 

Start: 19.30 uur 

Locatie: De Lieve Vrouw.
Tickets: volgt op korte termijn.

Meer informatie: International Cycling Film Festival Amersfoort

BuitenGewoonFiets

De wind in je haren, lekker samen fietsen voor iedereen!

Wil je graag een stukje fietsen in Amersfoort en omgeving? 

Dat kan iedere dag van 11 t/m 14 oktober tijdens het KeistadFietsfestival. 

 

Stichting BuitenGewoonFiets fietst met mensen die niet alleen kunnen fietsen, voor jong en oud! Er wordt gefietst op meer persoonsfietsen, zoals een vierpersoonsfiets met electrisch ondersteuning, een (driewiel)tandem, rolstoelfiets en een ouder-kind tandem. 

Samen met een vrijwilliger genieten van het buiten zijn, de omgeving en het fietsen. Fiets je mee?

 

Aanmelden via: info@buitengewoonfiets.nl

Mail ons je naam en telefoonnummer, dan gaan we in overleg een fietstocht plannen.

Meer informatie: http://buitengewoonfiets.nl

Social Media

 

Instagram follow: @keistadfietsfestival
Twitter follow: @KeistadFietsF

LocatieWil jij ook meedoen aan ons Fietsfestival en bijdragen aan hét fietsfeest van Amersfoort en omgeving?!
Mail naar: keistadfietsfestival@gmail.com