Keistad Fietsfestival Goes Dorpsfeest Hoogland!

Op zondag 22 september zal Keistad Fietsfestival een bijdrage leveren aan Dorpsfeest Hoogland. Het programma ziet er als volgt uit!!

- Het Amersfoorts Loopfietsen kampioenschap 2019!  | Bikeshop Just Pedal
- Familiefietstocht Hoogland | 033opdefiets

- Testparcours vouw e-bike | City Smart Bike
- Een super gave PUMPtrack van pumptrack.nl!! 

Toerfietsvereniging Snel Verzet Hoogland organiseert de volgende toertochten 
Rabobank Cycling Challenge (45, 80, 115,160 en 200 km)

Meer informatie over Dorpsfeest Hoogland vindt u HIER

Amersfoorts loopfietsen kampioenschap 2019! 

Ben jij (of je zoon of dochter) ook zo gek op je loopfiets, en zie jij het wel zitten om op een echt wedstrijdparcours het onderste uit je loopfiets te halen?

Dan ben jij de aangewezen persoon om deel te nemen aan het Amersfoorts kampioenschap loop fietsen. Vanaf 11.00 uur ben je welkom om kennis te maken met de baan, en afhankelijk van het aantal deelnemers zal, na een aantal kwalificatie rondes, om 14:00 uur het kampioenschap plaats vinden!

Word jij de 1e kampioen loopfietsen van Amersfoort?

We hopen je te zien op zondag 22 september op het festival terrein van het Dorpsfeest Hoogland!
 

De regels:

- De loopfietser is 2-6 jaar

- Een helm is verplicht!

- Een lange broek en een jas of trui met lange mouwen zijn verplicht

- De loopfietser moeten gesloten schoenen dragen, dus geen slippers of Teva’s!

Het Amersfoorts kampioenschap loopfietsen wordt gesponsord door Just Pedal; your alternative bikeshop 

Familie fietstocht Hoogland

Wat is er lekkerder dan tijdens het dorpsfeest de eventuele extra ingenomen calorieën van je af te trappen tijdens een familiefietstocht?  033opdefiets organiseert op 22 september de individuele familiefiets traptocht Ontdek Hoogland. De tocht duurt zonder te stoppen ongeveer een uurtje. Wil je onderweg op mooie plekjes even afstappen? Dat kan natuurlijk. Wie meedoet, krijgt een gratis boekje met tips en een routebeschrijving en een versnapering voor onderweg. De informatie is tussen 11.00-16.00 uur op te halen bij de kraam van 033opdefiets. De tocht is geschikt voor gezinnen met kinderen (vanaf 6 jaar prima te fietsen, anders achterop). Deelname is op eigen risico en gratis.

 

Doe je mee? Laat het alvast weten via social media 

 #033opdefiets #keistadfietsfestival.  

 

Meer informatie over 033opdefiets vindt u HIER.           

Mini e-bike fun parcours! 
Vandaag biedt City Smart Bike vanaf 11.00 uur een leuk klein test en fun parcours aan op het festival terrein van Dorpsfeest Hoogland. Dit is voor iedereen die eens een compacte elektrische vouwfiets wil testen en wil ervaren wat het gebruiksgemak van zo'n fiets voor je kan doen. Deze fietsjes hebben een optionele gashendel en kunnen zelfs zonder te fietsen bestuurd worden, wie wil dat nou niet eens proberen op het zachte gras van Park Schothorst?

Een vouwfiets neem je gratis mee in de trein en je draagt nog bij aan een beter milieu ook. Ben jij nieuwsgierig? Kom je stuurkunsten en fiets skills testen op ons mini parcours.

Wil je meer weten over onze compacte vouw e-bike?
Neem dan eens een kijkje op onze website en klik HIER

 

Test je skills op de pumptrack (crossbaan)!

Deze activiteit is zeer geschikt voor de jeugd, maar ouders, familie, de oppas etc. zijn ook welkom om de competitie met jullie aan te gaan. Deze pumptrack van pumptrack.nl is de moderne speeltuin van nu. Het stimuleert buiten zijn onder de jeugd en daagt hen uit hun eigen grenzen te ontdekken en verleggen. Het is de ideale combi van een BMX baan en skatepark. Daardoor is het geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards. Dus eigenlijk voor alle fiets- en skatesporten. Hoe leuk is dat?! Wij zorgen voor de fietsen en baan, kom jij hem uitproberen? 

Rabobank Cycling Challenge (45, 80, 115,160 en 200 km)
Recreatieve fietsers en goedgetrainde wielrenners kunnen hun hart ophalen aan de Rabobank Cycling Challenge, georganiseerd door de oer-Hooglandse Toerfietsvereniging Snel Verzet Hoogland (SVH). Geen wedstrijd, wél een mooie toertocht. Maar liefst vijf prachtige routes starten en finishen op het dorpsfeestterrein.

 

De 45 km route leidt via natuurgebied De Schammer naar Den Treek en Soesterberg met als hoogtepunt de starten landingsbaan van het voormalige vliegveld.  De 80 km route leidt via Barneveld en Voorthuizen naar Otterlo en door Driesprong en Achterveld weer terug. De 115 km route start en eindigt hetzelfde, maar kent vanaf Voorthuizen een extra lus over de prachtige glooiende wegen van de Veluwe met enkele leuke klimmetjes. De 160 km route is wederom een uitbreiding, met extra hoogtemeters (800 in totaal) op de Posbank. Wie daar nog niet genoeg aan heeft, kan zichzelf op de proef stellen op de 200 km route.  Bij aankomst in Hoogland heb je bijna 1400 hoogtemeters op de teller!

Deelname aan de Rabobank Cycling Challenge kost tussen de €5,00 en €8,00, inclusief bevoorrading onderweg én een portie poffertjes bij terugkomst op het Dorpsfeestterrein. 
Vanaf 8.00 uur kun je al starten.  Meer informatie vind je HIER.  Andere vragen? Mail naar secretaris@snelverzet.nl