Strava art Bikeshop Ride

Bij de Bikeshop fietsen we elke zondagochtend samen. Deze zondag is er een speciale Keistad Fietsfestival-editie! Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te fietsen. Er zijn twee routes uitgezet. Er volgt snel meer informatie.

Tijd: Om 8.45 beginnen we met een kopje koffie. Daarna vertrekken we in verschillende groepen, zodat ieder niveau fietser lekker mee kan komen. 

Locatie: Bikeshop Amersfoort, Leusderweg 94 (achter de winkel!)

 

Vragen kan je stellen aan Paulien: paulienmeulen@gmail.com     Meer informatie winkel en Bikeshop Peloton: https://www.bikeshop.nl/

 

Kennismaking met gravelrijden

Gert Noordhoek neemt jullie mee voor een relaxte fietstocht over zoveel mogelijk onverharde paden, voornamelijk over boerenland weggetjes. We gaan met een groep van maximaal 15 mensen op pad en fietsen in een rustig tempo een route van ongeveer 40 kilometer. Een kleine groep, dus geef jezelf tijdig op! We fietsen in een rustig tempo en hebben vooral oog voor de prachtige omgeving.

 

Wanneer je op eigen gelegenheid de route wilt fietsen dan kan dat ook, er zijn routes beschikbaar van (ongeveer) 30, 40, 50 en 60 kilometer. Wanneer je jezelf opgeeft, krijg je op vrijdagavond 4 oktober het gpx bestand toegestuurd. Vermeld in je mail dan zowel 'zelfstandig' alsmede de gewenste afstand. Deze routes zijn geschikt voor nagenoeg elke fiets, echter raden we het af om smalle racefietsbanden te gebruiken. Dit om regelmatig lekrijden te voorkomen. Veel profiel is niet zozeer nodig, maar liever wel brede banden.

 

Tijd: 9:45 uur verzamelen bij de START vlag, 10:00 uur vertrek              
Locatie: Start en finish bij Het Lokaal

Opgeven: stuur een mail naar gertnoordhoek@gmail.com. Laat daarbij wel weten wat je wilt gaan doen, de gezamenlijke fietstocht van 40 km of juist zelfstandig op pad wilt gaan en voor welke afstand je dan kiest.  

 

Eikeltjes Familiefietstocht

Fietsen is gezond, slim en groen. In samenwerking met IVN biedt 033opdefiets tijdens het Keistad Fietsfestival een bijzondere fietstroute aan voor het hele gezin. Maar je kunt ook meedoen als je alleen of met z’n tweeën een mooie tocht wilt maken. De tocht is individueel en duurt zonder te stoppen ongeveer een anderhalf uur. Je leert aan de hand van de route met achtergrondinformatie over het ontstaan van het gevarieerde landschap en de hoogteverschillen van Amersfoort en omgeving. Tijdens de fietstocht kunnen kinderen leuke opdrachten doen. En je komt langs een prachtige plek waar je eikels kunt zoeken. Is er een verschil tussen die van de Amerikaanse eik en die van de zomereik?

Wie meedoet, krijgt een gratis een routebeschrijving en een versnapering voor onderweg. De informatie is op zondag 6 oktober tussen 10.00-12.00 uur op te halen bij de kraam van 033opdefiets op het Keistad Fietsfestival. De tocht is geschikt voor iedereen (vanaf 6 jaar prima te fietsen, anders achterop). Deelname is op eigen risico en gratis. 

Kids Fietsparcours! 

Op het terrein voor onze festival locatie Het Lokaal richten wij een creatief Fietsparcours in voor alle kids, jong en oud. 
We zorgen voor speelse obstakels en elementen om je eigen stuurkunsten te testen. Dit mag met je eigen fiets, of met een mooie lichtgewicht Frog Bike.

We hebben enkele praktische en veiligheidsregels voor deelname:

- De fietser heeft de leeftijd van 3 tot 16 jaar.

- Een helm is verplicht!

- Een lange broek en een jas of trui met lange mouwen zijn aanbevolen.

- De fietser moeten gesloten schoenen dragen, dus geen slippers of Teva’s!

Tijd: 11.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: terras voor Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort
Het Kids Fietsparcours wordt beschikbaar gesteld door 33 tweewielers en WOOD you reCYCLE.

Fietsen & Koffie is lifestyle - the only legal doping *

Koffie is verbinding, wederkerig en schept een band - fietsen is ontmoeten, testen en meten - de koffiebreak is hét moment voor evaluatie. Cafeïne de enig toegestane doping en prestatie bevorderend. Marcel deelt leuke weetjes en zet jullie aan het werk om zijn kennis over te brengen en jou te laten kennismaken met de skills die iedere Barista nodig heeft. 

Marcel introduceert zichzelf: 

Fietsen & koffie gaan voor mij onlosmakelijk samen, als liefhebber van coffeerides praat, drink en ontmoet ik met andere fietsers, bikers en wielrenners. We verbinden en delen avonturen en passies een rode draad in mijn leven.

Geniet samen van dit avontuur en ik ben benieuwd naar de jouwe!
BaristaMarcel ; Ambassador of Brands

Tijd: 11.00 uur - 12.00 uur  *Gaat niet door vanwege een tekort aan deelnemers.

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort, bij de koffiebranders van BOOT koffie.

Voor wie: iedereen die van koffie houdt, maar let op! Maximaal plek voor 8 personen. Dus meld je snel aan: info@ambassadorofbrands.nl  

Mini e-bike fun parcours

Vandaag biedt City Smart Bike vanaf 11.00 uur een leuk klein test en fun parcours aan. Dit is voor iedereen die eens een compacte elektrische vouwfiets wil testen en wil ervaren wat het gebruiksgemak van zo'n fiets voor je kan doen. Deze fietsjes hebben een optionele gashendel en kunnen zelfs zonder te fietsen bestuurd worden, wie wil dat nou niet eens proberen?

 

Een vouwfiets neem je gratis mee in de trein en je draagt nog bij aan een beter milieu ook. Ben jij nieuwsgierig? Kom je stuurkunsten en fiets skills testen op ons mini parcours.

 

Wil je meer weten over onze compacte vouw e-bike?

Neem dan eens een kijkje op onze website en klik HIER

Fotobooth: Op de foto met je stalen ros!

Fotograaf Josse Carstens uit Utrecht staat dit weekend voor je klaar met zijn camera en mobiele flitsset om schitterende fotoportretten te nemen!
"Jij en je fiets, na alles wat er is gebeurd...

Vereeuwig jullie samen tot een portret."

Gedreven door enthousiasme en nieuwsgierigheid vindt Josse zijn beelden voor zijn fotografie. Nieuws, menselijke relaties, maatschappelijke kwesties en het milieu zijn belangrijke onderwerpen voor hem. Josse wil mensen uitdagen te denken over de snel veranderende wereld en de mensen meenemen met een kijkje door zijn lens en ogen. 

Check de website met enkele beelden die Josse geschoten heeft. Zowel persoonlijke projecten als foto's in opdracht van klanten.

Tijd: vanaf 11.00 uur bij Het Lokaal, Oliemolenhof 90.                           www.jossecarstens.com

Maak je eigen fietskapstok
"Oude fietsonderdelen! Hoezo afval?" denkt Imke van WOOD you reCYCLE uit Amersfoort. Die oude tandwielen van je fiets kan je een nieuwe bestemming geven. Evenals vele andere onderdelen die nu vaak op de oud ijzer hoop belanden. Zonde!
Maak er een stoere kapstok van.

Vandaag neemt Imke jou mee in haar creatieve proces en helpt jou met het maken van je eigen kapstok. Iedereen mag mee doen, maar er is maar beperkt plek, dus meld je snel aan! 
Nieuwsgierig naar wat je nog meer van oude fietsonderdelen kan maken? Bekijk de website van WOOD you reCYCLE HIER en laat je verrassen en inspireren. 

 

Tijd: 12.00 tot 13.15 uur      

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort, ruimte Epi              Geef je op voor de workshop via info@woodyourecycle.nl

Leeftijd: vanaf +/- 11 jaar (of onder toezicht van ouders kan het jonger)      LET OP: Maximaal aantal deelnemers 15
(deelname op eigen risico)
    

Alley Cat (onder voorbehoud van genoeg deelnemers)
Martin van 2Wielkoeriers heeft weer een verrassende Alley Cat tocht uitgezet! Dit jaar in twee edities. Een voor alle (re)creatieve puzzelaars onder ons! En een versie voor de snelheidsduivels die dagelijks op de fiets zitten; de bike messengers!

Hoe de opzet van deze tochten eruit zal zien volgt nog. Maar reserveer deze momenten vast in je agenda.


- Editie puzzeltocht: 12.00 tot 18.00 uur
- Editie Bike Messengers 18.00 tot 20.00 uur

Locatie: terras Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort

Meld je gratis aan via: info@2wielkoeriers.nl 

Workshop: Maak je eigen mini WindWheeler
Voor de (jonge)techneuten geeft Frank Stoter een workshop waar je zelf een mini WindWheeler kan maken die echt tegen de wind in kan rijden. Natuurlijk mag je na afloop je eigen mini WindWheeler mee naar huis nemen.

WindWheeler: Fietsen op pure windkracht!

Fietsen is leuk maar fietsen met een stevige tegenwind is toch best vermoeiend. Gelukkig hebben we daar tegenwoordig de elektrische ondersteuning voor. Een groot nadeel is wel dat bij stevige tegenwind de accu snel leeg is. Zou het niet mooi zijn als je de accu kan opladen tijdens het fietsen, bijvoorbeeld met zonnecellen of een windmolen. Of beter, dat je helemaal geen accu meer nodig hebt en op pure windkracht tegen de wind kan rijden. Bij de WindWheeler maken we gebruik van deze laatste oplossing door een windmolen boven op een (lig)fiets te zetten. Wil je weten hoe dat er uit ziet kom dan naar ons festival of kijk op www.windwheeler.com

Tijd: 6 oktober van 13.30 tot 15.30 uur      
Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort, ruimte Epi                  Geef je op voor de workshop via keistadfietsfestival@gmail.com 
Leeftijd: vanaf +/- 11 jaar                                                                             LET OP: Maximaal aantal deelnemers 15
              

 

Schenk een fiets aan het Kinderfietsenplan: elk kind een fiets!

Wist u dat 1 op de 9 kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens? Geld voor een fiets is vaak een te grote uitgave. Terwijl mobiliteit voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar gezien als een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling. Met een fiets kunnen kinderen naar de school van hun keuze, bij vriendjes op bezoek en meedoen met leeftijdsgenoten.

 

Inzameling kinderfietsen op 6 oktober

ANWB Kinderfietsenplan is op zoek naar fietsen die nog een tweede leven wordt gegund. Staat er bij u thuis nog een fiets in de schuur waarmee een kind kan worden blij gemaakt? Kom dan op zondag 6 oktober naar … Hier staan vrijwilligers om de fietsen in ontvangst te nemen. Deze fietsen worden opgeknapt door o.a. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vervolgens  uitgedeeld aan kinderen die nog geen fiets hebben. Wij zijn op zoek naar fietsen in redelijke tot goede staat. Kijk voor meer informatie op: www.anwb.nl/kinderfietsenplan

 

Tijd: 11.00-17.00

Locatie: terras buiten bij Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort

Yoga voor fietsers

In deze workshop leer je yoga oefeningen die je kunt gebruiken als warm-up of cooling-down training. Hierna kun je zelf thuis op een veilige manier yoga beoefenen vóór maar ook na je

fietstraining! Een ‘down to earth’ yogales om je spieren soepel te houden, je houding te verbeteren, blessures te verminderen en je fietsprestaties te verbeteren.


Tijd: 13.30-14.30

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort, ruimte Geisha


Deelname is gratis, geef je wel even op door een mailtje te sturen naar katerina@lotustouch.nl om verzekert te zijn van je plek. Trek gemakkelijk zittende kleding aan.

Demo en kennismaking met Trial Biken!

Ben je al gegrepen door fietskunstenaars zoals Danny MacAskill. Of verbaas je je over de stunts die Peter Sagan uithaalt? Ook in Amersfoort hebben we dit soort talenten; Stephan geeft een aantal demonstraties van zijn kunsten op het terras bij Het Lokaal. 

 

Wil je zelf ook graag eens op een echte stuntfiets staan? Bikeshop Amersfoort heeft een fiets ter beschikking gesteld hiervoor!

Deelname is gratis, maar wel op eigen risico. 

Tijd: vanaf 14.00 uur zijn de Trial demo's te zien 

Locatie: terras Het Lokaal, Oliemolenhof 90, Amersfoort

Voor wie? Iedereen die het wil proberen!                

Fietstocht door Amersfoort/Critical Mass 
De tweede editie

Gezellig samen fietsen voor een betere, gezondere en veilige fietsstad. Een fietstocht voor jong en oud op allerlei verschillende soorten fietsen! Kinderfiets, ligfiets, bakfiets, tandem, handbike, stadsfiets, lowrider fiets, cargo bike,

duofiets, racefiets, e-bike, ouder-kindtandem, ……………………

We fietsen een rondje van ongeveer 10 km door Amersfoort.

Om 15.00 uur vertrekken we vanaf Het Lokaal en hier eindigen we ook weer.

Na afloop kunnen we gezellig genieten van de muziek van Play it again Sem.


Let op!

Iedereen fietst mee op eigen verantwoordelijkheid en zorgt voor zijn eigen veiligheid. Zorg dat je fiets technisch in orde is! Maximaal 75 deelnemers.

Fiets jij mee? Mail dan naar info@samenopfietsen.nl en geef door met hoeveel personen je meegaat fietsen en op welke fiets. Natuurlijk mag je je fiets versieren en onderweg muziek maken. Laat iedereen in Amersfoort zien hoe leuk fietsen is! Samen fietsen is leuk!

Deze activiteit wordt jullie aangeboden door Annie Tiekstra (www.samenopfietsen.nl) en Arno Hollander (Facebookgroep Wielerpraat).

Fiets workout met Paulien

Deze workout is gericht op het versterken van onderliggende spieren in fietshouding voor sportieve fietser.

Meedoen is gratis en op eigen risico. Blessures wordt zo veel mogelijk rekening mee gehouden, iedereen is vrij om bewegingen van de workout over te slaan als het te zwaar is

 

Tip: neem een flesje water mee - we gaan zweten!

 

Tijd: 15.00 uur - 16.00 uur 

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort, ruimte Geisha

Voor wie: iedereen is welkom

 

 

Graag aanmelden door te mailen naar paulienmeulen@gmail.com , maar spontaan binnenlopen mag ook (mits voldoende plek)

 

Prijsuitreiking Instagram Fotowedstrijd!!

Upload jouw mooiste fietsfoto naar Instagram met de hashtags #instabike033 en #keistadfietsfestival2019 en maak kans op een publicatie in AD Amersfoort! Een jury bestaande uit een selectie van professionele foto liefhebbende fietsers en fietsende fotografen zal de winnaars aanwijzen. Posten van je foto kan in de aanloop en tijdens het festival. Sluiting van deelname is op zondag 6 oktober 13.00 uur. Kom naar de afsluitende ceremonie om te horen of je de winnaar bent.

Je kunt je foto’s uploaden tot 13.00 uur op zondag 6 oktober!

We letten op fotografische kwaliteit, originaliteit en in de uitbeelding van het fietsfestival thema ‘ verbinding met de stad’. 


Tijd: 15.30 uur - 16.00 uur 

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort

Lezing: Fietsreis naar de Noordkaap!

 

Al dertig jaar leefde bij Eveline Bremmer het plan om naar de Noordkaap te fietsen. Wij bieden een mooie kans om inspiratie op te doen. Lees hier de kern van haar verhaal:

' In juni 2017 was het eindelijk zover en stapte ik voor de voordeur op de fiets op weg naar het hoge noorden.

Ik vertel over het ontstaan van het idee, de route, de planning, het solo reizen, contact met het thuisfront, de bijzondere ontmoetingen onderweg. Ondanks de regen en wind is het landschap werkelijk fantastisch, er is genoeg te zien. Na iedere bocht is het uitzicht weer anders met als climax de aankomst op de Noordkaap bij middernachtzon!

Tijd: 16.15 tot 17.15

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort, ruimte Epi 
Voor wie? Iedereen die een mooi fietsverhaal wil horen en vragen wil stellen over deze mooie ervaring. Eveline heeft veel te bieden. 
Meer informatie vind je op haar website: www.gameefietsen.nl
Geef je op via keistadfietsfestival@gmail.com Zo ben je verzekerd van een plek!

International Cycling Film Festival

Inmiddels is dit de derde Amersfoortse editie van dit filmfestival! Met uiteenlopende films waarin de fiets centraal staat. Niets is heerlijker dan na een actieve dag buiten op de fiets, met een lekker glaasje ontspannen wat films kijken. Dit festival is voor de cultureel minded fietser. 

 

Deze dag tonen we een mix van films met de fiets in de hoofdrol! Het kan een film zijn over de maatschappelijke betekenis die de fiets kan hebben, het kan een film zijn over een sportieve uitdaging. Stuk voor stuk moeten de films je inspireren om de fiets te pakken! Een quote uit de film Escape: " Listen to the voice inside you. It’s telling you to go."

Tijd: 19.00 tot 22.00 uur AFSLUITER van het Keistad Fietsfestival!

 

Locatie: De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13, Amersfoort
Meer informatie vind je HIER. De kaartverkoop zal rond september starten.

Keistad Fietsfestival fair speciale gasten Finish event!

Onze Festival Fair van afgelopen jaar steken we in een nieuw, compacter en sfeervoller jasje! Op zondag 6 oktober hebben we enkele speciale gasten die met jullie hun enthousiasme, producten of diensten met jullie willen delen. Zij staan voor jullie klaar tussen 11.00 en 18.00 uur! Met uitzondering van Play it again Sem, onze Amersfoortse sfeermaker met zijn oude bakfiets met muziekinstallatie en vinyl platen! Hij start naar verwachting om 13.00 uur.
De gasten van vandaag zijn:

WindWheeler

Kom kijken naar de WindWheeler! Het is een voertuig met de eigenschappen van een windmolenwiek. De WindWheeler rijdt bij alle windrichtingen sneller dan de windsnelheid. Ook kan hij tijdens het rijden elektriciteit opwekken. Dus nooit meer tanken of opladen. En op een winderige dag maak je ook nog gratis stroom.

https://windwheeler.com

Play it again sem

Dit weekend draait Semmy Prinsen sfeervolle vinyl plaatjes vanaf zijn super gave authentieke oude bakfiets! Tussen 13.00 en 18.00 uur zorgt hij voor extra sfeer en gezelligheid!
Kom je ook kijken, luisteren of misschien zelfs een dansje wagen? Meer info over zijn muzikale bakfiets lees je hier:
http://www.semmyprinsen.nl/

MMaakt

M(arieke)Maakt mooie sieraden van gereCYCLEde fietsbanden. Wat een prachtige manier van ondernemen!
Zij is met haar fiets aanwezig op de kleine lokale fietsmarkt en verkoopt  haar sieraden. Maar dat is niet alles:  pak  zondag 6 oktober de kans om zelf een paar mooie oorbellen te maken. Bekijk hierboven haar workshop idee!
Meer lees je hier op haar site:
https://mmaakt.nl/