Strava art Bikeshop Ride

Bij de Bikeshop fietsen we elke zondagochtend samen. Deze zondag is er een speciale Keistad Fietsfestival-editie! Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te fietsen. Er zijn twee routes uitgezet. Er volgt snel meer informatie.

Tijd: Om 8.45 beginnen we met een kopje koffie. Daarna vertrekken we in verschillende groepen, zodat ieder niveau fietser lekker mee kan komen. 

Locatie: Bikeshop Amersfoort, Leusderweg 94 (achter de winkel!)

 

Vragen kan je stellen aan Paulien: paulienmeulen@gmail.com                                  Meer informatie winkel en Bikeshop Peloton: https://www.bikeshop.nl/

 

Kids Fietsparcours! 

Op het terrein voor onze festival locatie Het Lokaal richten wij een creatief Fietsparcours in voor alle kids, jong en oud. 
We zorgen voor speelse obstakels en elementen om je eigen stuurkunsten te testen. Dit mag met je eigen fiets, of met een mooie lichtgewicht Frog Bike.

We hebben enkele praktische en veiligheidsregels voor deelname:

- De fietser heeft de leeftijd van 3 tot 16 jaar.

- Een helm is verplicht!

- Een lange broek en een jas of trui met lange mouwen zijn aanbevolen.

- De fietser moeten gesloten schoenen dragen, dus geen slippers of Teva’s!

Tijd: 11.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: terras voor Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort

Het Kids Fietsparcours wordt beschikbaar gesteld door 33 tweewielers en WOOD you reCYCLE.

Alley Cat (onder voorbehoud van genoeg deelnemers)
Martin van 2Wielkoeriers heeft weer een verrassende Alley Cat tocht uitgezet! Dit jaar in twee edities. Een voor alle (re)creatieve puzzelaars onder ons! En een versie voor de snelheidsduivels die dagelijks op de fiets zitten; de bike messengers!

Hoe de opzet van deze tochten eruit zal zien volgt nog. Maar reserveer deze momenten vast in je agenda.


- Editie puzzeltocht: 12.00 tot 18.00 uur
- Editie Bike Messengers 18.00 tot 20.00 uur

Locatie: terras Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort

Meld je gratis aan via: info@2wielkoeriers.nl 

Workshop: Maak je eigen mini WindWheeler
Voor de (jonge)techneuten geeft Frank Stoter een workshop waar je zelf een mini WindWheeler kan maken die echt tegen de wind in kan rijden. Natuurlijk mag je na afloop je eigen mini WindWheeler mee naar huis nemen.

WindWheeler: Fietsen op pure windkracht!

Fietsen is leuk maar fietsen met een stevige tegenwind is toch best vermoeiend. Gelukkig hebben we daar tegenwoordig de elektrische ondersteuning voor. Een groot nadeel is wel dat bij stevige tegenwind de accu snel leeg is. Zou het niet mooi zijn als je de accu kan opladen tijdens het fietsen, bijvoorbeeld met zonnecellen of een windmolen. Of beter, dat je helemaal geen accu meer nodig hebt en op pure windkracht tegen de wind kan rijden. Bij de WindWheeler maken we gebruik van deze laatste oplossing door een windmolen boven op een (lig)fiets te zetten. Wil je weten hoe dat er uit ziet kom dan naar ons festival of kijk op www.windwheeler.com

Tijd: 6 oktober van 13.30 tot 15.30 uur      
Locatie:  vergaderruimte bij  Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort                               Geef je op voor de workshop via keistadfietsfestival@gmail.com 
Leeftijd: vanaf +/- 11 jaar

Kosten: 8 euro                                                                                                                                         LET OP: Maximaal aantal deelnemers 15
              

Yoga voor fietsers

In deze workshop leer je yoga oefeningen die je kunt gebruiken als warm-up of cooling-down training. Hierna kun je zelf thuis op een veilige manier yoga beoefenen vóór maar ook na je

fietstraining! Een ‘down to earth’ yogales om je spieren soepel te houden, je houding te verbeteren, blessures te verminderen en je fietsprestaties te verbeteren.


Tijd: 13.30-14.30

Locatie: Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort   


Deelname is gratis, geef je wel even op door een mailtje te sturen naar katerina@lotustouch.nl om verzekert te zijn van je plek. Trek gemakkelijk zittende kleding aan.

                     

Fietstocht door Amersfoort/Critical Mass 
De tweede editie

Gezellig samen fietsen voor een betere, gezondere en veilige fietsstad. Een fietstocht voor jong en oud op allerlei verschillende soorten fietsen! Kinderfiets, ligfiets, bakfiets, tandem, handbike, stadsfiets, lowrider fiets, cargo bike,

duofiets, racefiets, e-bike, ouder-kindtandem, ……………………

We fietsen een rondje van ongeveer 10 km door Amersfoort.

Om 15.00 uur vertrekken we vanaf Het Lokaal en hier eindigen we ook weer.

Na afloop kunnen we gezellig genieten van de muziek van Play it again Sem.


Let op!

Iedereen fietst mee op eigen verantwoordelijkheid en zorgt voor zijn eigen veiligheid. Zorg dat je fiets technisch in orde is! Maximaal 75 deelnemers.

Fiets jij mee? Mail dan naar info@samenopfietsen.nl en geef door met hoeveel personen je meegaat fietsen en op welke fiets. Natuurlijk mag je je fiets versieren en onderweg muziek maken. Laat iedereen in Amersfoort zien hoe leuk fietsen is! Samen fietsen is leuk!

Deze activiteit wordt jullie aangeboden door Annie Tiekstra (www.samenopfietsen.nl) en Arno Hollander (Facebookgroep Wielerpraat).

Lezing: Fietsreis naar de Noordkaap!

 

Al dertig jaar leefde bij Eveline Bremmer het plan om naar de Noordkaap te fietsen. Wij bieden een mooie kans om inspiratie op te doen. Lees hier de kern van haar verhaal:

' In juni 2017 was het eindelijk zover en stapte ik voor de voordeur op de fiets op weg naar het hoge noorden.

Ik vertel over het ontstaan van het idee, de route, de planning, het solo reizen, contact met het thuisfront, de bijzondere ontmoetingen onderweg. Ondanks de regen en wind is het landschap werkelijk fantastisch, er is genoeg te zien. Na iedere bocht is het uitzicht weer anders met als climax de aankomst op de Noordkaap bij middernachtzon!

Tijd: 16.15 tot 17.15

Locatie: vergaderruimte bij Het Lokaal, Oliemolenhof Amersfoort
Voor wie? Iedereen die een mooi fietsverhaal wil horen en vragen wil stellen over deze mooie ervaring. Eveline heeft veel te bieden. 
Meer informatie vind je op haar website: www.gameefietsen.nl
Geef je op via keistadfietsfestival@gmail.com Zo ben je verzekerd van een plek!

Keistad Fietsfestival fair speciale gasten Finish event!

Onze Festival Fair van afgelopen jaar steken we in een nieuw, compacter en sfeervoller jasje! Op zondag 6 oktober hebben we enkele speciale gasten die met jullie hun enthousiasme, producten of diensten met jullie willen delen. Zij staan voor jullie klaar tussen 11.00 en 18.00 uur! Met uitzondering van Play it again Sem, onze Amersfoortse sfeermaker met zijn oude bakfiets met muziekinstallatie en vinyl platen! Hij start naar verwachting om 13.00 uur.
De gasten van vandaag zijn:

WindWheeler

Kom kijken naar de WindWheeler! Het is een voertuig met de eigenschappen van een windmolenwiek. De WindWheeler rijdt bij alle windrichtingen sneller dan de windsnelheid. Ook kan hij tijdens het rijden elektriciteit opwekken. Dus nooit meer tanken of opladen. En op een winderige dag maak je ook nog gratis stroom.
https://windwheeler.com