Midsummer Ride 19 juni 2022

Dinsdag 21 juni is het de langste dag van het jaar!

 

Die dag vieren we graag met een Midsummer Ride op zondag 19 juni samen met jullie!  
Deze dag hebben wij voor alle fietsers weer wat moois in petto.

???? gevarieerde GPX fietsroutes voor de Racefietser, Gravel biker, e-bike of stadsfietser.
 

Het startpunt van de routes is vanaf Het Lokaal waar wij met onze festivaltent staan om je te begroeten en een fijne rit toe te wensen. Voor aanvang kan je bij ons je bidon vullen met energy drank en een heerlijke vegan energyreep halen, beide van BYE! sports nutrition

Bij terugkomst kan je een overheerlijk Koerspret biertje (18+!) scoren voor thuis. Het terras van Het Lokaal is open. Uiteraard is er beperkt plaats. Gelukkig is er de grote betonnen "arena" met bankjes op de Oliemolenhof. Dus lekker naborrelen met je fietsvrienden moet zeker lukken. Heb je nog niet genoeg bewogen? Dan hebben we nog wel wat beachbal setjes liggen voor een potje zomerse lol. 

 

De routes zullen kort voor 20 juni per mail in de vorm van een GPX bestanden worden aangeleverd (let ook op je spambox!).


Lengte routes:

- Raceroutes: 55 km (210 hoogtemeters), 80 km (420 hoogtemeters), 115 km (530 hoogtemeters)

- Gravelroutes: 60 km en een XXL route van 125km!!

- Familieroute: 30km via veelal autoluwe zandweggetjes naar het Henschotermeer.


Extra info XXL gravelroute:

Een zeer gevarieerde route die voert over bijzondere paden. We rijden onder andere het Kerstavondpad, een deel van de Grebbelinie, diverse zandwegen ten zuiden van Lunteren en rijden rondom het Wekeromse zand. Daarna voert de route richting Radio Kootwijk, we passeren dit imposante gebouw redelijk nabij. Na het oversteken van de A1 gaan we weer westwaarts en is een bijzonder mooi pad dat op een soort van talud vele kilometers lang de spoorlijn volgt. Via Garderen en Nijkerk gaan we weer terug naar Amersfoort.


Routeaanwijzing: op ongeveer 75 km steek je een spoor over. Daarna ga je twee keer links om zo hoog mogelijk langs het spoor uit te komen. Je moet waarschijnlijk een klein stukje lopen, want het steile klimmetje is nogal mul.

 

Verder volgen we voor het fietsen de algemene richtlijnen:

- Blijf thuis als je verschijnselen van Corona hebt;

- Pas je tempo wat aan en houd rekening met andere weggebruikers.

 

Koop HIER je ticket voor €7,50 in onze webshop. 

 

Het kernteam van Keistad Fietsfestival is aanwezig van 9.00 tot 15.00 uur.

Het Lokaal is open vanaf 10.00 uur.

 

Keistad Fietsfestival organiseert alles op basis van de geldende regels van het RIVM. Deelname aan de activiteiten is voor eigen risico.