Clean Up Ride 2021

Op “Zwerfafvalsafari” met de Fiets, doe je mee?


KEISchoon033 is hét initiatief in Amersfoort, op het gebied van bewustwording creëren met betrekking op “Zwerfafval”.
Met de organisatie van ludieke evenementen, schoonmaakacties, workshops en samenwerkingen met MBO HTV leveren zij een bijdrage aan een schone stad. Keistad Fietsfestival heeft speciaal voor World Clean Up Day een route gemaakt langs de Eem. Hier wordt veel gerecreëerd, maar helaas ook veel afval achter gelaten. Maken we samen de fietsroute wat mooier? 

Shift Cycling Culture zet zich internationaal in voor een duurzamere fietsindustrie en het bestrijden van klimaatveranderingen. Zij stimuleren ook fietsclubs om Clean Up Rides te organiseren. En steunen ons initiatief natuurlijk ook. 

 

Locatie:

Eemplein (onder voorbehoud)

 

Tijd:

Tijd volgt. Je kunt te tegen die tijd melden bij de inspiratiestand van Keischoon033.

Hier ontvang je de materialen om het afval te verzamelen: handschoenen, prikkers en vuilniszakken. Vervolgens fiets je een leuke route en ga je op zwerfafvalsafari. Iedereen die kan fietsen, kan meedoen. De route is individueel dus je kunt alleen fietsen, met z’n tweetjes of met het hele gezin.

Later op de middag wordt al het verzamelde afval gewogen! Dan zien we wat de opbrengst van onze gezamenlijke actie is. 


Datum:

18 september 2021 


Samen een bijdrage leveren aan een schone stad!
KEISchoon033 is een initiatief van Projecthuizen.nl in opdracht van gemeente Amersfoort
Shift Cycling Culture zet zich ook in voor een duurzame fietsindustrie en verbetering van ons klimaat, door impact te creëren. 

 

Keistad Fietsfestival organiseert alles op basis van de geldende regels van het RIVM. Deelname aan de activiteiten is voor eigen risico.