Welkom in onze fiets Cinema


Fietsen is voor velen een "Way of life". Mooie beelden inspireren tot nieuwe avonturen en uitdagingen!
Laat je verrassen door de filmmakers van deze prachtige, soms indrukwekkende beelden. 
Het aanbod dat we hier tonen zal van tijd tot tijd wisselen.
Heb jij een leuke filmtip voor ons? Mail dan naar info@keistadfietsfestival.nl 


Youtube


The Great Divide (Full Experience Bikepacking)


Ryan Van Duzer legt zijn complete trip vast op beeld. Een indrukwekkend beeldverslag van zijn Great Divide Bike-packing ervaring. Een droom voor velen, hij heeft het gedaan in de zomer van 2020! Een beeldverslag van de werkelijkheid. Stilte, de geluiden van de natuur en knisperende gravel onder de banden... 

 

Tip van Ryan: Een goede film om aan te zetten tijdens een indoor training op de fiets. 

Duur: 1:55:25 minutenThe unReal movie


Deze film is voor de liefhebber van mountainbiken. 's Werelds beste mountainbikers vertonen hun kunsten. De audio van de film is helaas niet optemaal. Maar de beelden spreken voor zich. 

Duur: 47:25 minutenTime To Buy An E-Bike


Korte film die een tijd lang viral ging in de fietswereld! Heb jij deze film al gezien, waar fabrikant Trek uitvoerig laat zien hoe comfortabel het fietsen op een e-bike kan zijn. Met een flinke dosis eigenzinnige Amerikaanse humor. 

 

Duur: 5:22 minutenDanny MacAskill - The Slabs


 Mountainbiker Danny MacAskill liet zich voor deze video inspireren door rotsklimmers! Prachtige uitdagende opname op The Ilse of Wright. Hij test de grenzen van zijn mountainbike. Spanning en verwondering over zijn skills! 

Duur: 6:21 minutenvimeo


The Frozen Road


Ben Page filmt zijn fietsreis over de Canadese Arctic. Een soloreis door de wonderlijke witte wereld. Waar verwondering, natuurgeweld en frustratie elkaar afwisselen. Met vanzelfsprekend romantische plaatjes van het enorme natuurschoon. Genomineerd voor diverse film awards en vertoont op diverse filmfestivals wereldwijd. 


Duur: 24:30 minuten Elemental 


 

De elementen lucht, vuur, water en aarde illustreren aspecten van de natuur. Zij weerspiegelen de menselijke ervaringen van inspiratie, creatie, reflectie en het gronden van jezelf.

Een film waarin zowel skiërs als mountainbikers de hoofdrol hebben. 

Duur: 19:41 minuten redbull tv


Dolomites Descent


Richie Schley leeft zijn droom als mountainbiker in de Italiaanse Dolomieten. In deze video deelt hij zijn ervaringen op de Limestone rotsen die eindigt in de bossen.

Duur: 31:30 minuten
Klik op de foto om de film te zien. Netflix


Pedal the world


Felix Starck filmde een jaar lang zijn fietsreis van 18.000 km door 22 landen. Enkele trajecten samen, dan weer solo! Een prachtig verhaal. Vol met avontuur, emotie en cultuur niet te vergeten. 

Duur: 1:24:50 minuten
Klik op de foto om de film te zien. NB: om deze film te kunnen zien heb je een Netflix abonnement nodig. Geen abonnement, vraag dan je fietsvrienden met Netflix of ze zin hebben in een filmavond! Film recensies


Commentaren: 0

Top 5 reeds getoonde filmtips


1. Blood Road (zie rechts)
2. Chasing the Inca (Red Bull TV)
3. Choosing to live (Vimeo)
4. Dream Big (YouTube)
5. Paws ans Wheels (YouTube)

Blood Road

Een film over endurance mountainbiker Rebecca Rusch, de dochter van een Amerikaanse piloot ten tijde van de oorlog met Vietnam.  Een emotionele reis met de mounatinbike over de Ho Chi Minh trail.