Fiets podcast verzameling voor luisterplezier


Sinds 2004 horen we de term Podcast steeds vaker! Naast traditionele radio, kun je nu podcasts op je eigen moment luisteren. 
Keistad Fietsfestival heeft hier een mooi aanbod podcasts voor de fietsliefhebber verzameld. Zo kan je op ieder gewenst moment luisteren naar wielerverhalen en inspiratiesessies. Heerlijk tijdens een indoor fietstraining of om te ontspannen op de bank thuis. 


Live Slow Ride Fast
Laurens van Dam & Stefan Bolt

Met hun tomeloze positieve energie en gelach vermaken zij hun luisteraars. Er komen grote namen uit de wielerwereld voorbij. De gesprekken zijn laagdrempelig goed te volgen.

 

Info: https://www.liveslowridefast.com/podcast 


De grote plaat
John den Braber & Blaudzun

Gesprekken met profs, over de koers & wielerteams, “kijkjes” achter de schermen. Verhalen achter de profs. En met Amersfoortse wielerfan en muzikant Blaudzun zal er ook aan muziek geen gebrek zijn! 

 

 Info: https://podtail.nl/podcast/de-grote-plaat/


Arriere de la course
Michiel Beemster, Wilco Kenter, Peter Koning

Deze podcast gaat over wielrennen, besproken vanuit het oogpunt van drie wielergekken die alles volgen vanaf de bank dicht voor de TV. Of het nu gaat om de kanshebbers voor de Tour de France, de winnaar van de Giro/Giro Rosa, de nieuwe wereldkampioen bij het veldrijden, de kanshebbers voor Vlaanders mooiste, bij Arriere de la Course ben je voor de gezelligste wielerpraat aan het juiste adres. Peter Koning kennen jullie mogelijk al via de Koerspret bieren die wij schenken op ons festival! 

Info: https://www.arrieredelacourse.nl/ 


Young Wolves Podcast
Maarten Gybels

Gesprekken met mensen die gepassioneerd zijn over Off road fietsen. Inspirerende verhalen, ongewone bikelocaties, trainingsmethodes en meer.. 

Info: https://www.youngwolvesoffroad.be/podcast 

 

 


In het wiel
Thijs Zonneveld, Thomas Dekker en Hidde van Warmerdam 

Podcast over wielrennen met gasten uit het profpeloton. 

 

 Info: https://podcastluisteren.nl/pod/In-Het-Wiel


Wat Als?! De Wielerpodcast
Niels van Ekeren, Marnick Rekker en Jeffrey Wiese

Wat als, De Wielerpodcast is de podcast over wielrennen, waarin een handleiding wordt geschetst op zoek naar de perfecte fietser. Hierbij schetsen drie wielervrienden met behulp van hun eigen ervaringen, experts en wielerliefhebbers dé handleiding voor elke amateurwielrenner. Aan de hand van stellingen, leuke rubrieken, gasten en de serie wielerverhalen willen we jou informeren, inspireren en motiveren. Want jij wilt toch ook de beginnersfouten voorkomen? Sluit je dan nu aan bij ons peloton door te abonneren, dan gaan we samen opzoek naar de perfecte fietser. Heb jij een leuke stelling, stuur hem in via 06 82612419 en wie weet behandelen wij hem in de volgende aflevering.

                                                             
                                                               Info: www.watalsdepodcast.nl & laatste afleveringen https://fanlink.to/watalsdewielerpodcast


Kop over Kop
Sander Valentijn

Alle ins en outs van het wielrennen met de mensen die bijna iedere minuut van elke professionele wielerwedstrijd kijken: de Eurosport commentatoren. Met terug- en vooruitblikken, nieuws en informatie uit het peloton en anekdotes uit de eigen wielercarrières geeft ‘Kop over Kop’ een unieke kijk op ‘de Koers’.

Info: https://podcastluisteren.nl/pod/Kop-over-Kop-de-wielerpodcast-van-Eurosport  

 


De Kopgroep
Mart Smeets, Marijn Lansbergen, Martijn Hendriks 

Productie door Avro/Tros

Inzicht in de gedachten van deze mannen over de Vuelta 2020.


Info:  https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-kopgroep  


Mapmeisters
Mattis Dielessen, Merijn Heijne

De Mapmeisters Podcast gaat over wielrennen in Utrecht en wijde omgeving. Over de zin en onzin van het fietsen, mooie routes en het ontdekken van nieuwe plekken. Dichtbij en ver weg.
 

 Info: https://mapmeisters-podcast.simplecast.com/


De Rode Lantaarn
Tim de Gier, Willem Dudok, Jonne Seriese

De Rode Lantaarn is de wielerpodcast van Het Is Koers. De presentatoren bekijken vanaf hun bank in Amsterdam-West de laatste ontwikkelingen in het wielerpeloton. De Rode Lantaarn was er in de zomer van 2020 tijdens alle belangrijke koersen! 

 
Info: https://www.dagennacht.nl/serie/de-rode-lantaarn/


THEMOVE
Lance Armstrong

Lance Armstrong presenteert vanuit zijn eigen perspectief werelds meest iconische wielerkoersen. Inclusief de Tour de France and andere klassiekers. Maar ook races uit de endurance sports scene. Geen typische fiets of sport podcast, THEMOVE brengt luisteraars naar de kern van de actie. Als geen ander weet Lance je mee te nemen in een wereld die gaat over inzet, pijn en grenzen verleggen.   

Info: http://www.radio-nederland.nl/podcasts/themove


Tweewielers 
Herman van der Zandt en Martijn Hendriks

 

Twee enthousiaste fietsers bespreken de dingen die hen bezighouden als ze met wielrennen bezig zijn. Ze vertellen ons ook graag hoe zij met hun tienduizenden kilometers ervaring dingen aanpakken zoals voeding onderweg, hoe zij meerdaagse fietstochten plannen en routes maken en met welke challenges zij zichzelf vermoeien. Leuk lokaal weetje: Martijn woont is Soest, dus zullen veel wielerverhalen zich in de buurt afspelen. ;-)

 

Info: https://tweewielers.cc/