Podium voor lokale fietsmerken en vrachtfietsen

 

Tijdens de Lokale Fietsmerken Markt presenteren lokale ondernemers tijdens ons festival hun mooie (duurzame) fietsproduct. Van een fiets die lekker tegen een stootje kan of een minimalistische fiets die hoogwaardig en duurzaam is door het gebruik van herbruikbare materialen. En wat dacht je van een e-bakfiets die grote volumes kan vervoeren? Maar er is nog veel meer! Nieuwsgierig? Kom langs en bezoek deze enthousiaste ondernemers die hun bijzondere fietsproducten graag aan je willen tonen.

 

- Sterck Rijwielen | Amersfoort

- Cycle Spark | Amersfoort
- byAr | Amersfoort

- DutchFiets | Woudenberg

- B3Bag | Amersfoort

- WOOD you reCYCLE | Amersfoort

- MICIO creative sportswear | Hooglanderveen (gem. A'foort)
- Mariët Spierings fietsmondkapjes 

 

Locatie:

Het Lokaal / De Nieuwe Stad


Tijd:

Van 10.00 uur - 17.00 uur


Datum:

Zondag 4 oktober

 

Keistad Fietsfestival organiseert alles op basis van de geldende regels van het RIVM. Deelname aan de activiteiten is voor eigen risico.


Sterck Rijwielen | Amersfoort

 

Wil jij een fiets die lekker fietst en tegen een stootje kan? Een fiets die zorgeloos lang meegaat en waarbij jij zelf kunt kiezen wat er zoal op en aan zit én hoe die er uit ziet? Ontmoet Sterck! Sterck Rijwielen staat voor echt fietsen. Ouderwetse kwaliteit gecombineerd met nieuwe mogelijkheden. Een echte fiets dus. 

 

Sterck rijwielen is ontstaan vanuit frustratie. We zagen de kwaliteit van gevestigde A-merken teruglopen en verlangden naar een fiets die ouderwets lang mee gaat, heerlijk fietst en tegen een stootje kan. Vandaar Sterck, oud hollands voor sterk.

 

Youtube:

sterck-rijwielen

 

Bezoek ook eens:

sterck-rijwielen.nl

 

Socials:
instagram

facebook

twitter


Cycle Spark | Amersfoort

 

CycleSpark biedt extra grote e-bakfietsoplossingen om schone en leefbare steden te bouwen. e-bakfietsen die grotere volumes kunnen vervoeren en zwaardere ladingen die vergelijkbaar zijn met een dieselbusje. We hebben meer dan 5 jaar ervaring in grote bakfietsen.

Bent u op zoek naar de beste bakfiets voor uw toepassing dan kunnen wij u onafhankelijk adviseren
We helpen u het juiste voertuig te vinden met de juiste mix van snelheid, laadvermogen en volume om een realistische businesscase te creëren.
We gebruiken elektrisch ondersteunde fietstechnologieën van verschillende Europese en wereldwijde partners. Containers in verschillende maten en isolatieklassen zijn mogelijk. De bakfietsen kunnen naar uw wensen worden aangepast en gemerkt. Onze bakfietsen kunnen met of zonder onderhoud worden gekocht, gehuurd of gedeeld.

Heeft u interesse?
Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een proefrit.

cyclespark.com

 


byAr| Amersfoort

 

Het eerst in het oog springend van onze fiets is het ontwerp. Onorthodox en op z’n minst vernieuwend. Wie verder kijkt ziet dat ook de techniek volledig afwijkt van wat er verder op de markt te vinden is. De aanwezigheid van een motor valt niet op en er ontbreekt de aandrijving door ketting of band. Voor dit resultaat was innovatie tot op materiaalniveau nodig.

Geraffineerde eenvoud

byAr is gecommitteerd aan het terugbrengen van maakindustrie in Nederland. Het ontwerp is gestoeld op de designfilosofie dat eenvoud van vorm samengaat met eenvoud in de constructie en assemblage. Bijvoorbeeld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De uitgesproken eigenschap, het design, komt pas in beeld op het einde. Een minimalistische fiets die hoogwaardig is en duurzaam door het gebruik van herbruikbare materialen en omdat deze fiets (volgens ISO normen) vijf tot acht keer langer meegaat dan andere fietsen op de markt. Letterlijk een fiets voor het leven.

 

Kijk voor inspiratie op:

byarbicyle.nl

 


DutchFiets| Woudenberg

 

Een maatschappelijk verantwoorde, onderhoudsarme designfiets uit recyclebaar kunststof voor de circulaire economie. Ontstaan vanuit technisch onderzoek met als doel een fiets te ontwikkelen die niet eindigt als afval, zijn de fietsen van DutchFiets gemaakt van 100 procent recyclebaar kunststof.

Productie zonder Afval

DutchFiets is een circulair mobiliteitsconcept dat fietsen produceert gemaakt uit 100 procent recyclebaar kunststof. Het bedrijf is ontstaan vanuit technisch onderzoek, gedreven door innovatie die de markt op z'n kop zet. De uitdaging was helder: maak een fiets die niet eindigt als afval. Via vele omwegen bleek het antwoord kunststof. Met al haar vormvrijheid een prachtig materiaal om mee te werken en bovendien te recyclen, zonder veel energie te verbruiken. Het concept is bewezen met een rijdend prototype, opgevolgd door een crowdfunding campagne: ruim 100 fietsen, binnen zes dagen,
opgeleverd eind 2016. De crowdfunding fietsen bleken de ideale basis voor een sterk verbeterd ontwerp, dat werd goedgekeurd volgens de internationale veiligheidsstandaard door het onafhankelijke EFBe Prüftechnik GmbH.

Statiegeld

Door ‘statiegeld' te heffen op hun product, stimuleren zij hun klanten de fiets aan het eind van de levensduur in te leveren. Een DutchFiets levert altijd €100,- op bij inruil. De ingeruilde fiets komt terug naar de sociale werkplaats waar deze ook werd geassembleerd, waarna gekozen kan worden voor refurbishment of recycling. De opgeknapte fiets kan opnieuw worden aangeboden en de grondstoffen kunnen terug in de keten. Een paar oude wielen kunnen bijvoorbeeld zomaar een nieuw frame opleveren.

 

Kijk voor inspiratie op:

Dutchfiets.nl

 


B3bag| Amersfoort

 

Extra grote waterdichte fietstas op wielen

De B3bag combineert het beste van een waterdichte fietstas en een trolley op wielen. Met deze duurzame tas neem je je spullen voortaan zorgeloos overal mee naar toe. Veilig, droog en met minimale inspanning. Door de wieltjes onderop hoef je niet zelf te tillen. De twee ergonomisch geplaatste handgrepen ontlasten je rug en met de handige haken hang je hem gemakkelijk aan de bagagedrager. Daarbij  is hij is ook uitstekend te gebruiken als reistas. De B3bag geeft je de ruimte!

Nieuwsgierig? Kijk voor meer info op:

B3bag.eu 


WOOD you reCYCLE | Amersfoort

 
Een passie voor fietsen omgezet in uniek Dutch Design! Imke van de Venne maakt designobjecten van oude afgedankte fietsonderdelen. Hiervoor zoekt ze verbinding met lokale ondernemers en werkt ze vanuit een creatieve en duurzame gedachte waarbij vermindering van afval – en afval gebruiken als grondstof – kernwaarden zijn. Dit resulteert in tafels, lampen, kapstokken en creatieve cadeauartikelen. Hout zorgt voor warmte, staal voor een strakke industriële look!

Shop in Shop & Webshop
Veel van haar producten zijn live te zien bij ACHT+ Meerwarenhuis in Amersfoort. Haar volledige assortiment aan producten vind je in haar webshop: 

woodyourecycle.nl

Ontdek haar nieuwste producten of leuke ontwikkelingen als eerste via haar Social media kanalen:
Instagram
Facebook
Twitter


MICIO creative sportswear | Hooglanderveen

 

Unieke sportkleding in je eigen ontwerp

Ontwerp samen met MICIO je eigen sportkleding voor jouw team, bedrijf, evenement of club/vereniging zodat jij je niet alleen onderscheidt door jouw sportieve prestaties, maar ook door een originele outfit. Je kan kiezen uit diverse kledinglijnen.

TEAMKLEDING VAN MICIO:
- Pasvormen voor zowel dames, heren als kinderen
- Hoogwaardige kwaliteit
- Eigen ontwerpstudio
- Pasmodellen op aanvraag
- Showroom om te bezoeken
- Advies op maat

 

Bezoek ook eens:

www.micio.nl


Mariët Spierings; 
Duurzame mondkapjes met fietsprint €5

 

Ben jij gek van fietsen? Reis je wel eens met OV of kom je op andere plekken waar een mondkapje nodig is? Dan mag een origineel mondkapje met fietsprint niet aan je uitrusting ontbreken!

Deze mondkapjes met filteropening zijn wasbaar op 60 graden Celsius. Keuze uit 4 fietsprints, zolang de voorraad strekt en wie het eerst komt, die het eerst maalt. Volwassen- en kindermaten. Bevestiging met koord of elastiek (incl. verstelbare rubbertjes) achter het hoofd en de nek voor een optimale pasvorm, op verzoek is bevestiging met elastiek achter de oren mogelijk.


Bestelling rechtstreeks via Mariët Spierings: fietsmondkapjes@gmail.com o.v.v. gewenste fietsprint, maat, aantal en elastiek of koord.
De mondkapjes zijn daarna af te halen bij Het Lokaal, Oliemolenhof 90 in Amersfoort. Betaling per tikkie of IBAN-overschrijving.
Eventuele verzendkosten zijn: 1 st €0,91, 2 st €1,82, 3-7 st €2,73.