Regionaal Slowbiking kampioenschap!

Ook in 2023 gaan we weer slowbiken!!

 

Vorig jaar hebben er vele bezoekers een poging gewaagd om een langzaam parcours af te leggen. Dit jaar gaan we voor een heus kampioenschap als voorronde van het NK slowbiking!

Dit is niet alleen voor de geoefende langzaamfietsers, iedereen mag meedoen aan de voorronden. Aanmelding is ter plekke mogelijk. Meedoen is meteen een goede oefening in geduld hebben. Want in een tijd waarin alles sneller moet, is het bij slowbiking juist de kunst om géén haast te hebben. Dat geldt ook voor de toeschouwers. Kijken naar mensen die iets heel langzaam doen, is een vorm van onthaasten.

 

Na zijn kwalificatie op #KeistadFietsfestival is Stephan Tan in 2022 weer NL kampioen #slowbiken geworden! Het kampioenschap was zaterdag in Amsterdam. Na 3 uur en 2 minuten zijn de twee strijders samen de finish over gekomen. De andere kandidaat was een Belg. En dus is Stephan nu Nederlands Kampioen. Daarmee hebben de heren het record flink verlengd. Gefeliciteerd 🎉! 

Wat is het geheim van goed slowbiken? “rust bewaren, kalm blijven, hartslag laag en evenwicht houden,” zegt van Mierle (voormalig winnaar). “niet afstappen bij een rood stoplicht maar op je fiets blijven staan, is een zeer goede oefening!

 

Slowbiking is ontwikkeld door de Nederlandse kunstenaar Kaspar König. Hij kwam in 2006 op het idee toen hij aan een kunstacademie in Peking werd gevraagd mee te doen aan een wedstrijdje langzaam fietsen. Hij eindigde als tweede en won een pak melk. König ontwikkelde het huidige, laagdrempelige concept met improviserende muzikanten en een scheidsrechter die commentaar levert.

 

König droeg Slowbiking enkele jaren terug over aan de huidige organisator van wedstrijden, Paulien Willems van Cycle Fun Productions. Na losse contests in binnen- en buitenland is 2015 het jaar van het eerste Nederlandse kampioenschap Slowbiking. 

 

De prijzen maken we in de zomer voorafgaand aan het festival bekend.

Tijdstip:       - voorrondes starten om 10.00 uur
                     - de regionale finale (!) start om 14.00 uur met uiterlijk  15.15 de grote prijsuitreiking! Er zijn leuke prijzen te winnen!

Voor wie:     Iedereen is welkom om mee te doen aan deze fantastische wedstrijd! 

 

Aanmelden graag via inschrijven@keistadfietsfestival.nl met vermelding van Slowbiken 2023.

De finalisten van het NK in 2019!

Alle voorrondes van 2023!Minibikes

Ook deze minifietsen neemt Cycle Fun mee!

Slowbiking

Doe je mee?!

CYCLE FUN Productions

Check te video en ervaar de fun!